Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eşbaşkanları Hülya Alökmen ile Zeyyat Ceylan'ın “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla yargılandığı davanın 2’nci duruşması Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada Hülya ve Zeyyat tahliye edildi.

Tahliye edilen eşbaşkanlar cezaevi önünde HDP Diyarbakır Milletvekilleri Semra Güzel ve Remziye Tosun, HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il örgütü ve Tevgera Jınên Azad (TJA) tarafından çiçeklerle karşılandı. 

DURUŞMA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eşbaşkanları Hülya Alökmen ile Zeyyat Ceylan'ın “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla yargılandığı davanın 2’nci duruşması Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada Hülya hazır bulunurken, Zeyyat tutuklu bulunduğu Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı.

Duruşmayı HDP Diyarbakır milletvekilleri Remziye Tosun, Semra Güzel, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve HDP yöneticileri izledi.

Hülya ve Zeyyat önceki duruşmada suçlamalara konu edilen eylem ve etkinliklerin siyasi parti faaliyeti olduğu yönündeki savunmalarını tekrar ederek tahliye talebinde bulundu.

Savcı ise, eşbaşkanların tutukluluğunun devamı yönünde mütalaa verdi.

'EYLEM ETKİNLİKLER SİYASİ FAALİYETLERDİR'

Hülya ve Zeyyat’ın avukatları Serhat Eren, Berdan Acun ve Şeyhmus Bayhan önceki celse geniş savunma yaptıklarını ifade ederek, suç isnadı olarak dosyada yer alan eylem ve etkinliklerin siyasi parti faaliyetleri kapsamında olduğunu ve yargılamanın geldiği aşama itibariyle müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, yargılamanın geldiği aşama itibariyle delillerin toplanmış olduğunu ve bundan kaynaklı eşbaşkanların tahliye edilmesine karar verdi.