Suruç Aileleri İnisiyatifi her ayın 20’sinde Suruç Katliamı’na ilişkin düzenledikleri Adalet Nöbeti’nin 67’ncisini gerçekleştirdi. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle sosyal medya hesapları üzerinde yapılan açıklamada, adalet taleplerini bir kez daha yinelendi. 

Aileler adına basın açıklamasını okuyan Suruç yaralısı Güneş Erzumluoğlu, 67 aydır katliamın failleri bulunması için çağrı yaptıklarını söyledi. Katliamın yapılmadan önce resmi makamlar ve polisin canlı bombalı bir katliam yapılacağı yönünde uyarıldığını hatırlatan Erzumoğlu, “Katliamı yapan Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün kimlik bilgileri paylaşılmıştı. Katliamdan sonra ortaya çıkan görüntülerde katliam failinin Suruç ilçesinde serbestçe dolaştığı görülüyordu. Katliamın yapıldığı Amara Kültür Merkezi çevresinde hiçbir önlem alınmamış, canlı bombaya dair yapılan uyarılar hiçe sayılmıştır” dedi. 

SUÇ DUYURULARI REDDEDİLDİ 

Erzurumoğlu, “67 aydır adalet mücadelesi yürütüyoruz. Suruç katliamı davası diğer katliam davaları gibi üstünkörü görülüyor. Suruç katliamında kullanılan bombaları temin eden Azzo Halaf Süleyman geçtiğimiz ay Urfa’da yakalandı. Bombaları temin ettiği suçlamasıyla yıllardır aranan bu kişinin ismi Suruç katliamı davasında 1 kez dahi geçmedi. Hakkında arama kararı olduğunu ancak yakalandıktan sonra öğrenebildik. Hakkında halen arama kararı olan sanıklar Deniz Büyükçelebi ve İlhami Bali’nin yakalanması için bir girişim başlatılmış değil. Katliamdan sonra olay yerinin fotoğraflarını çekerken yakalanan Abdullah Ömer Arslan şüpheli sıfatıyla bir kez dahi ifade vermedi. Ailelerimizin ve avukatlarımızın Abdullah Ömer Arslan’ın yargılanmasına dair yaptıkları suç duyuruları her seferinde reddedilmiştir” diye konuştu. 

SURUÇ İÇİN ADAET

Katliamda parmağı bulunanların yıllardır kamuoyundan gizlendiğini ifade eden Erzumoğlu şunları ifade etti:“Hakkında yakalama kararı olanlar hakkında hiç bir işlem yapılmazken Suruç katliamı tanıklarımız ve yaralılarımız tutuklanarak hapishanelere konuyorlar. Bir itirafçının ifadelerine dayanarak haklarında hukuksuz bir şekilde tutuklama kararı verilen Suruç yaralıları İlke Başak Baydar ve Volkan Uyar 11 Şubat günü tahliye edildi. Suruç yaralımız Uğur Ok ise halen hapishanede tutulmakta. 23 Şubat 2021 tarihinde İstanbul’da bulunan Çağlayan adliyesinde duruşması olan Uğur Ok’un da bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Buradan bir kez daha belirtiyoruz ki Suruç yaralılarımızı tutuklayarak adalet mücadelemizi engelleyemezsiniz. Son 1 kişi dahi kalsak ‘Suruç için adalet herkes için adalet’ demeye devam edeceğiz.”