AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırılarında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın "Adalet" talebiyle Urfa Adliyesi önünde başlattığı nöbet eylemi 80’inci gününe girdi. Elazığ Kapalı Cezaevi’nde tutulan ve 37 yıl 9 ay hapis cezası verilen ağabeyi Fadıl Şenyaşar’ın görüşüne giden Ferit Şenyaşar’ın eylemini, saldırıdan yaralı kurtulan kardeşi Mehmet Şenyaşar devraldı. Sabahın erken saatlerinde Urfa Adliyesi önüne gelen Şenyaşar ailesi, yere bıraktıkları “Sadece adalet istiyoruz” yazılı dövizlerle eyleme başladı. 

SURUÇ AİLELERİNDEN ZİYARET

Suruç'ta DAİŞ’in bombalı saldırısında 33 gencin ölümüyle ilgili açılan davanın 19'uncu duruşmasına katılmak üzere kente gelen katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Şenyaşar ailesini ziyaret etti. 

‘YAN YANAYIZ’

Suruç ailelerinin ziyaretinde konuşan anne Emine Şenyaşar, “Katliamı yapanların yanına kalmasın. Adalet yok. 3 aydır nöbet tutuyoruz ama çocuklarımı öldürenler Suruç’ta geziyor. Katliam yapanlar serbest” diyerek ağıtlar yaktı. 

Suruç aileleri adına söz alan katliamda yaşamını yitiren İsmet Şeker’in kızı Dilek Şeker, “19’uncu duruşmamıza katılmak için Urfa’dayız. O da benim gibi çocuklarını ve eşini kaybetti. Kim öldürdü? Babamı kim öldürdü? Eli kanlı olan devlet öldürdü. Ve hala bizi izliyorlar, nerede adalet? 3 aydır çocuklarını evde bırakıp şu kaldırımda oturuyorlar. Suruç için adalet, herkes için adalet diyoruz. Adalet mücadelesinde yan yanayız” şeklinde konuştu. 

HALK CEPHESİNDEN ZİYARET

Suruç aileleri daha sonra Urfa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 19’uncu duruşmaya katılmak üzere adliye binasına geçti. Şenyaşar ailesini, daha sonra İstanbul’dan gelen Halk Cephesi’nden bir heyette ziyaret etti. 

Öte yandna, KESK ve DİSK üyeleri, Urfa Adliyesi önünde 80 gündür adalet arayışını sürdüren Şenyaşar ailesini ziyaret etti. 

AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar'ın "Adalet" nöbeti sürüyor. Oğlu Mehmet Şenyaşar ile bugün nöbetini sürdüren anne Şenyaşar'ı Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Van Temsilciliği üyeleri ziyaret etti. 

Emine Şenyaşar ve oğlu Mehmet Şenyaşar, heyeti, “Adaletin sağlandığı gün ile uyanmak” yazılı döviz ile karşıladı.

Emine Şenyaşar, heyettekilere saldırı günü ve sonrasında maruz kaldığı hukuksuzlukları anlattı. 80 gündür Urfa Adliyesi önünde maruz kaldıkları hukuksuzluklara dair de konuşan Şenyaşar, “Sadece adalet istiyoruz. 80 gündür burada oturuyoruz. Bizi gözaltına alıyorlar ama bize saldıranlar dışarıda” dedi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Van Şube Eşbaşkanı Murat Atabay, “Van’dan size destek vermek için geldik. Sizin sesinize ses olmak için geldik. Adalet talebiniz bizimde talebimiz. Birlikte adaleti bulacağız. Savcılar siyasi kararlar veriyorlar” dedi.

‘HERKES İÇİN ADALET İSTİYORUZ’

Ziyarette çekim yapan polislere tepki gösteren Mehmet Şenyaşar, elinde tuttuğu "Adaletin sağlandığı gün ile uyanmak istiyoruz" yazılı döviz ile, “Bizi öldürenler tutuklanmaları olmasına rağmen Suruç’ta geziyor. Biz adalet istiyoruz. Benim babam, kardeşlerim nerede öldürüldü? Hastane kamera görüntülerini istiyoruz, başkada bir şey istemiyoruz. Savcının yanına gidiyoruz bizi kovuyor. Adliye binası önünde oturuyoruz bizi kovuyorlar. Tek taraflı değil biz herkes için adalet istiyoruz” dedi. 

Heyet daha sonra aile ile birlikte bir süre nöbet eylemi tuttu.(Urfa/MA)