Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 30 Nisan 2020’de ilaç almak için evden çıktıktan dört gün sonra cansız bedenine ulaşılan 21 yaşındaki Devran Dinç’in ön otopsi raporu aylar sonra aileye verildi. Dinç’in cansız bedeni 4 Mayıs’ta Surların içine açılan kilidi kırılmış kapının arkasında bulunmuştu. Vücudunda morluklar bulunan Dinç’in cenazesi, ailenin teşhisi ardından olay yerinde hiçbir inceleme yapılmadan Koronavirüs (Kovid-19) testi için Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ardından otopsi işlemleri için Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde sevk edildi. Hastane işlemlerinin ardından Dinç’in cenazesi Bağlar ilçesinde bulunan Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Sekiz ay sonra ön otopsi raporunu alabilen aile, Dinç’in öldürüldüğünden şüpheleniyor. 

VÜCUT YARA, KIRIK VE MORLUKLARLA DOLU 

Raporda, Dinç'in baş ve boyun bölgesinde yoğun kurtçukların izlendiği belirtildi. Göğüs ön yüzünde ve sol omuzun ön kısmında oval şekilli her biri ortalama 0,5 santim çaplarında 15-16 adet nebde (yaralanma ve travmaya bağlı yara izi) tespit edildi. Sırt sol lomberde (bel bölgesi) 1,5 ila 2,5 santimlik iki adet ekimozlu (morluk) sıyrık görüldüğü kaydedildi. Omuz kaslarında 0,5 cm santimlik cilt lezyonu (penetran- delici-kesici aletlere bağlı yaralanmalar) tespit edildi. Sol el bileğinin ön kısmında 0,5 santimlik sıyrık kaydedildi. Ayrıca iskelet sisteminin incelenmesi sonucunda, Dinç'in sol 6-7-8 kotlar ön aksiller (göğüs) hattında ekimozlu kırık izlendiği belirlendi.

‘KESİN ÖLÜM NEDENİ BELİRLENEMEDİ’

Raporda, Dinç’in kesin ölüm nedeninin, otopsi sırasında alınan örnekler üzerinde taksikolojik ve histopatolojik tetkiklerin yaptırılarak, tetkik sonuçları ve olay yeri inceleme raporuyla beraber Adli Tıp Şube Müdürlüğü'ne gönderilmesinin ardından belirleneceği notu düşüldü.

BABA DİNÇ: İŞKENCE EDİLEREK ÖLDÜRÜLDÜ

Dinç'in cesedinin bulunmasının ardından ajansımıza konuşan baba İsmet Dinç, “Devran ilk kaybolduğu gün öldürüldü. Her yerde mobese kameraları var. Çocuğum sırtının 4 yerinden, yüzünden ve boğazından darbe almış. Belli ki işkence edilerek öldürülmüş. Birkaç kişi tarafından yapıldığını, şebekenin çekmediği, derin, kuytu bir yere götürüldüğünü düşünüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.