Diyarbakır’ın 2015-2016 yılları arasında çatışmalara sahne olan Sur ilçesi Hasırlı Mahallesi’nde 5 yıldır devam eden kazı çalışmaları sırasında 7 Şubat günü rastlanan ve o dönem burada hayatını kaybeden Hakan Arslan’a ait olduğu tahmin edilen cenaze için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına başvuru yapıldı.

Katolik Kilisesi ve Hasırlı Mescidi arasında bulunan alanda devam eden kazı sırasında bulunan cenaze, Adli Tıp Kurumu (ATK) morguna kaldırıldı. 

106 gün süren çatışmalar sırasında 22 Ocak 2016’da yaşamını yitirdiği ve Hasırlı Camisi’nin yanına defnedildiği yönünde bilgiler bulunan Hakan Arslan’ın ailesi, 5 yıldır bu konuda resmi girişimlerde bulunsalar da çocuklarının cenazesine kavuşamamıştı.

DNA SONUCUNU BEKLİYOR 

Sur’da bulunan cenazenin oğluna ait olabileceği ihtimali üzerine baba Ali Rıza Arslan, avukatı aracılığı ile Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı dilekçeyle başvuru yaptı. Başsavcılık, baba Arslan’a kimlik tespiti için yeniden DNA testi vermesine gerek olmadığını, 2016 yılında alınan örneğin halen geçerli olduğunu bildirdi. 

Savcılıkla birlikte İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) Diyarbakır Şubesi’ne de başvuran baba Arslan, bulunan cenazenin oğluna ait olup olmadığının netleşmesi için DNA sonuçlarının çıkmasını bekliyor.