2015-2016 yılları arasında uygulanan sokağa çıkma yasakları sırasında çatışmalara sahne olan Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinden 5 yıl sonra çıkarılan cenazenin kimliği belirlendi.

İlçenin Hasırlı Mahallesi’ndeki Katolik Kilisesi ve Hasırlı Mescidi arasındaki alanda kazı çalışması yürüten ekipler, 7 Şubat 2021 günü toprağa gömülü kemikler ile karşılaştı. Adli Tıp Kurumu (ATK) morguna kaldırılan kemiklerin, hakkında 22 Ocak 2016’da yaşamını yitirdiği ve Hasırlı Camisi’nin yanına defnedildiği yönünde bilgiler bulunan Hakan Arslan'a ait olabileceği ileri sürüldü.

YÜZDE 60 UYUŞTU

Arslan'ın, Erzurum'da yaşayan ailesi bulunan cenazenin çocuklarına ait olabileceği umuduyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu. Başvuru üzerine kimlik tespiti için 2016 yılında baba Ali Rıza Arslan’dan alınan DNA örneği Hakan Arslan'ınki ile yüzde 60 oranında uyuştu. Fakat kesin kimlik teşhisi için Başsavcılığın talimatı doğrultusunda Ekim ayı başında anne Melike Arslan’dan da DNA testi için kan örneği alındı.

Yapılan inceleme sonucunda bulunan kemiklerin Hakan Arslan’a ait olduğu kesinleşti.

OTOPSİ TALEBİ 

Kesinleşen kimlik tespitinin ardından Başsavcılığın Hakan Arslan'ın kafatasında mermi çekirdeğine rastlanması nedeniyle otopsi talebinde bulunduğu öğrenildi. Yapılacak otopsinin ardından Arslan'ın kemikleri ailesine teslim edilecek.