Elazığ’da 2019 yılında AKP Milletvekili Tolga Ağar’ın evine gittikten bir gün sonra şüpheli bir şekilde ölü bulunan Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Yeldana Kaharman’ın yer aldığı bazı haber ve içeriklerine erişim engeli getirildi.

ERİŞİM ENGELİ

Kaharman’ın, cinsel saldırıya uğradığı ve intihar ettiği iddiası birçok medya kuruluşunda gündeme getirilirken,  bazı haber ve içerikler engellendi. “Yeldana Kaharman” adıyla Ekşi Sözlük’te 11 Şubat 2020’de açılan başlığa İstanbul 5’inci Sulh Ceza Hâkimliği’nce erişim engeli getirilirken, Birgün’ün ise 22 Şubat 2020’de yaptığı Ekşi Sözlük ‘Yeldana Kaharman’ başlıklı haberine erişim engeli getirildi.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DERNEĞİ’NDEN AÇIKLAMA

İfade Özgürlüğü Derneği, “Kırgızistanlı Gazeteci Yeldana Kaharman’ın ölümü ile ilgili haberlerin engellenmesine ilişkin açıklama yayınladı.  Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Elazığ’da şüpheli şekilde hayatını kaybeden Kırgızistanlı gazeteci Yeldana Kaharman’ın, Mehmet Ağar'ın oğlu AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar'ın cinsel saldırısına uğradığı ve intihar ettiği iddiasının yer aldığı haber ve içerikler İstanbul 5’inci Sulh Ceza Hakimliği’nin 11 Şubat 2020 tarih ve 2020/823 sayılı kararı ile erişime engellenmişti. Bu erişim engelleme ile ilgili yapılan haberler de kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, Elazığ 1’nci Sulh Ceza Hakimliği‘nin 24 Mart 2021 tarih ve 2021/2326 sayılı kararı ile erişime engellendi.”

NE OLMUŞTU?

Elazığ'da yerel televizyon kanalında sunuculuk yapan, Kazakistanlı Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Yeldana Kaharman 28 Mart 2019'da oturduğu evde ölü bulunmuştu. Vücudunda hiçbir ize rastlanmayan 21 yaşındaki Kaharman'ın intihar ettiği iddia edildi. Kaharman’ın ölümünden önce tecavüze uğradığı belirtilirken iddiaların odağında AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar ve babası eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın yer aldığı belirtiliyor.(Elazığ/MA)