Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi, Demokrasi İçin Birlik (DİB), Diyalog Grubu, Doğu ve Güneydoğu Dernekleri (DGD) Platformu, Düşünce Suçuna Karşı Girişim ve Yurttaş Girişimi, gazeteci ve yazarların MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından tehdit ve hakaret edilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi.  

“Devlet Bahçeli tehdit ve hakarete devam ediyor” başlığıyla yayınlanan açıklamada, 805 imzacının “Cumhur İttifakı’nın ülkeyi sürüklemekte olduğu yıkıma karşı muhalefeti demokratik ittifakta buluşmaya” çağıran bildiri hatırlatıldı. Bildiriyi imzalayan imzacıların Bahçeli tarafından “bölücü” olarak hedef alındığını belirtilen açıklamada, “MHP Genel Başkanı’nın hedef genişleterek sürdürdüğü bölücü söylemine ve hakaretlerine tepki olarak Change.Org’da başlatılan kampanyaya 6 binden fazla yurttaş daha katıldı” bilgisi paylaşıldı.

SUSKUNLUK CESARETLENDİRİYOR

“Bahçeli ihbarlarını, hakaretlerini ve hedef göstermeyi aralıksız sürdürüyor” denilen açıklamada, “Son olarak, Elif Çakır, Taha Akyol, Yıldıray Oğur, Ayşenur Arslan gibi gazeteci ve yazarlar da Bahçeli ve basın danışmanının hakaret ve hedef göstermesinden nasiplerini aldılar. Cumhur İttifakı’nın büyük ortağı AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya ilişkin suskun kalması Bahçeli’yi ve kendisinden geri kalmayan başkan yardımcılarını, teşkilat mensuplarını cesaretlendiriyor. Bu hedef gösterme ve hakaretler sonucunda siyasilere, medya mensuplarına, muhalif yurttaşlara yönelik saldırıların yoğunlaşmasının sorumlusunun sadece MHP üst yönetimi değil, İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere iktidarın tamamı olacağını hatırlatmak istiyoruz” denildi.