Gündemde olan yerli kripto para borsası Thodex'in sahibi Fatih Faruk Özer'in 391 bin kişiyi dolandırarak yaptığı yaklaşık 2 milyar dolarlık vurgun tartışması derinleşiyor. Thodex kullanıcılarının sistemden paralarını çekememesi üzerine art arda yapılan açıklamalarla bakım çalışmasında olduklarını duyuran şirket, daha sonra yeni bir açıklama yaparak, bakım çalışmasının 4-5 gün süreceğini duyurdu. Sisteme para yatıran yatırımcılar bakım çalışmasının tamamlanmasını beklerken Özer’in 20 Nisan Salı günü saat 19.50'de yurtdışına çıkış yaptığı tespit edildi.

Organize suç örgütü başı Sedat Peker'le bağlantılı olduğu iddia edilen Özer’in, 9 Nisan’da Peker’le ilişkili kişilere yönelik yapılan operasyonların ucunun kendi şirketine uzanabileceğini düşünerek yurt dışına kaçtığı ileri sürüldü. Özer ise Türkiye’ye geri döneceğini açıkladı.

Fakat Arnavutluk’a kaçtığı belirlenen Özer hakkında Türkiye'nin talebi doğrultusunda Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) tarafından kırmızı bülten çıkarıldı. 

Bu gelişmeler yaşanırken Thodex'in sahibi Fatih Faruk Özer'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yan yana çekilmiş fotoğrafının ortaya çıkması gündeme oturdu. 

Soylu, bu fotoğraf üzerine sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu: "İlgili şahıs Faruk Fatih Özer'i tanımıyorum. Bir yakınımız vasıtasıyla 23 Aralık 2019'da, yazılımcı gençlere verdiğimiz randevuya eklemlenerek gelmiştir. Randevu listesinde ismi mevcut değildir ve sadece fotoğraf çekimi esnasında odaya alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

Soylu, Türkiye bankalarındaki 31 milyon lirasına el konulduğunu açıkladığı Özer'in geçen yıl eylül ayında MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı ile 'Hoppara' adlı bir şirket kurduğu ortaya çıktı. Ticaret sicil kayıtlarına rağmen MHP’li vekil Sancaklı da yaptığı açıklamada, "Gündemdeki bu konuda oğlumun ve şahsımın en küçük dahli olmadığına dair bütün değerlerim, namusum ve şerefim üzerine and içerim" sözleriyle Soylu gibi Özer’le ilişkileri olmadığını ileri sürdü.

Thodex'in sahibi Özer için “tanımıyorum” dese de Bakan Soylu’nun doğrudan kendileri yada yakınları suça karışmış kişilerle çektirdiği fotoğrafların sayısı bir “suçlular albümü” oluşturacak kadar çok. Soylu ile birlikte fotoğrafları çıkan bu kişiler şöyle:

KAFA KESEN KİŞİYLE YAN YANA

* 30 Ağustos 2015: Suriye’nin Lazkiye kentinde El Nusra ile yan yana savaşan 2. Sahil Tümeni içerisinde yer alıp, kesik baş ile verdiği pozlar ile gündeme gelen AKP’nin Kapaklı İlçe Teşkilatı üyesi Emrah Çelik’in Mustafa Şentop ve Süleyman Soylu ile birlikte çektirdiği fotoğraflar ortaya çıktı.

CENAZEYE SALDIRAN KİŞİYLE KARAKOLDA FOTOĞRAF ÇEKTİ

* 16 Eylül 2017: HDP’nin o dönemki Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un hayatını kaybeden annesi Hatun Tuğluk Ankara’da defnedilmek istendiği sırada cenazeye saldırıda bulunulmuş, Tuğluk Dersim’de toprağa  verilmek zorunda kalınmıştı. Kamuoyunda büyük tepkilere neden olan bu saldırının faillerinden biri olan Murat Alp’in karakolda Bakan Soylu ile fotoğraf çektiği anlaşıldı.

Fotoğrafla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Soylu, "Aşağılıksınız!” çıkışında bulunup, kendisini şu sözlerle savundu: “Bu esnada orada bulunduğumuzu bilen mahalle eşrafı karakolda bizimle fotoğraf çekilmek istedi ve ayrılırken birçok kişiyle fotoğraf çekildik. Önemli olan, hayatımızın her döneminde kimin bizimle fotoğraf çekilip çektirmeyeceği değil hukuk açısından bir suça karışıp karışmadığıdır.”

HAMİLE KADINA SALDIRDILAR 

* 7 Temmuz 2019: İstanbul Pendik'te 7 aylık hamile kadın ve eşinin içinde bulunduğu araca baklavacı Hasan ve Hüseyin Sel kardeşlerce saldırıda bulunuldu. Saldırganlardan Hasan Sel’in Bakan Soylu ile fotoğrafı olduğu ortaya çıktı.

KAYYIMDAN 40 BİN TL'LİK HEDİYE

* 26 Ağustos 2019: Görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, yerine atanan kayyum döneminde belediye bütçesinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP’li bakanlara yüzbinlerce liralık hediyeler alındığını açıklamasının akabinde kayyum Vali Mustafa Yaman’ın Cumhurbaşkanı ve Bakan Soylu’ya kuyumcudan 600 bin liralık hediye aldığı belgelendi. Bu belge ve fotoğraflara rağmen Soylu 39 bin 883 TL değerinde hediye aldığı yönündeki haberleri kabul etmedi.

* 18 eylül 2020: Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen, 3 Haziran 2020'de Ankara Keçiören'deki evinde ölü olarak bulundu. Yürütülen soruşturma kapsamında daha önce Esen'e şiddet uyguladığı anlara ait görüntüler bulunan erkek arkadaşı Ümitcan Uygun tutuklandı. Babası Durak Uygun'un ise Süleyman Soylu ile çekilmiş fotoğrafları gündeme oturdu. 

SİLAHLA HALKI TEHDİT ETTİLER

* 21 Nisan 2021: Son olarak İstanbul Okmeydanı’ndaki evlere giden 10-15 kişilik silahlı grup, kentsel dönüşüm kapsamında yurttaşlara konutların boşaltılması gerektiğini söyledi. Mahalle sakinlerinin tepki göstermesi çıkan arbede de gruptan bazı kişiler silahlarını göstererek yurttaşları tehdit etti.

AKP’lilerin ‘tanımıyoruz’ dediği Ö. Osman N. ve Cafer P’nin sosyal medya hesaplarında AKP’lilerle yakın ilişkilerini gösteren fotoğrafları ortaya çıktı. 2009’da çete operasyonunda gözaltına alınıp 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı iddia edilen Ö.Osman N’nin sosyal medya hesaplarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile çekilmiş fotoğrafları yer aldı.