Plan ve Bütçe Komisyonu’nda devam eden İçişleri Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni’nin metal işçilerine yönelik polis saldırısını gündeme getirmesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP milletvekillerinin tepkisini çekti.

Çepni, polisin işçilere dönük saldırısını dile getirerek, “Bir taraftan yerlilik, millilik, milliyetçilik adına ülkenin dağının taşının yabancı sermayeye peşkeş çekildiği koşullarda karşımızda vatan millet edebiyatı yapan bir kitle var. AKP’nin bekası devletin bekasıdır denilerek bir gerçeğin altı çiziliyor. Yüzde 100’ü İspanya, yüzde 90’ı İsveç sermayeli iki şirket var. Bunlar işten atılan metal işçilerinin çalıştığı şirketler. Bu işçiler sendikalı oldular diye işten çıkarıldılar. İki gündür dayak yiyorlar bu devletin polisinden. Şimdi siz kimi savunuyorsunuz?” dedi.

SOYLU SALDIRIYI YALANLADI

Çepni’nin açıklamaları sırasında AKP sıralarından sesler yükselirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, işçilere dönük polis saldırısını yalanlayarak, “Nereden dayak yemişler? Oradan öyle mi görünüyor? Dayak mı yiyorlar? Ben ne olduğunu biliyorum” dedi.

Çepni ve Soylu arasında geçen diyalog şöyle:

-Çepni: Kadınlara su sıkıldı. Gözaltına alındılar dün akşam. Terörist mi onlar?

-Soylu: Onlar terörist değil de senin arkadaşların terörist, dağda hakkını savundukların terörist.

-Çepni: Siz bir cümleyi HDP ve terör kelimesini kullanmadan kurarsanız ben dinlerim. Bana dün yaşananları açıklarsanız, Kazdağları’nda yaşananları, Ünye’de köylülere yapılan işkenceyi anlatırsanız anlayacağım. Dün HDP’ye oy veren 6 milyon insan teröristti. Bugün kral çıplak diyen herkes terörist.(MA)