Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis, sabah saatlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cizre İlçe Örgütü binasını bastı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçtiğimiz günlerde Meclis Genel Kurulu'nda kentteki HDP'lileri hedef göstermesinden sonra harekete geçen Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ilçe binasında yapılan aramalar saat 10.00’a kadar sürdü.

Polis baskını sırasında parti binasının iç ve dış bütün kapıları koçbaşlarıyla kırılırken, bina içerisinde bulunan bütün eşyalar dağıtıldı. Masa ve sandalyeler üzerinde ayak postalların izleri bulunurken, Cizre'de sokağa çıkma yasakları sırasında Halk Meclisi Eşbaşkanları Mehmet Tunç ve Asya Yüksel, yine Silopi ilçesinde öldürüldükten sonra 7 gün boyunca cenazesi sokak ortasında bırakılan Taybet İnan (Taybet Ana) ve 2015 yılında Silopi'de katledilen Sêvê Demir, Pakize Nayır, Fatma Uyar’ın fotoğrafı ve Mezopotamya Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’nin (MEBYA-DER) flaması kesici aletlerle parçalanıp yerlere atıldı.

Polisler, baskın sırasında bazı dijital materyaller, fotoğraf, flama, Yeni Yaşam ve Xwebun gazetelerine de el koydu.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI 

HDP binasıyla eş zamanlı Şırnak merkez, Cizre ve Silopi ilçelerinde de birçok eve baskın yapıldı. Cizre’de MEBYA-DER Eşbaşkanı Serhat Küçük, HDP Cizre ilçe yöneticisi Naim İnedi, Botan Em ve yurttaşlardan Asya Arslan, Mela Kasım Yiğit, Ali Tunç, Aziz Uygur, Zindan Mulu, Veli Ekren, Diyar Ölmez; Silopi’de ise Delil Ürek, Tuncay İnal ve Nadir Onuk gözaltına alındı. Şırnak merkezde yapılan ev baskınlarında aranan kişiler evlerinde bulunmadığı için kimsenin gözaltına alınmadığı öğrenildi.

HDP Cizre İlçe Örgütü’ne yapılan polis baskınına ilişkin bugün saat 13.00’te parti binası önünde açıklama yapılacak.

BASKINA TEPKİ

Parti binalarına yapılan polis baskınına tepki gösteren HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Zilan Ecevit, “Partimize geldiğimiz zaman bütün kapılarımız kırılmıştı. Bina içindeki kapılarımızın açık olmasına rağmen onları bile kırmışlar. Bina içindeki bütün eşyalar dağıtılmış. Taybet İnan, Asya Yüksel, Mehmet Tunç’un fotoğraflarını parçalamışlar. HDP amblemini dahi parçalamışlar. Buradan bir kez daha kadın düşmanlığını görüyoruz” dedi.(Şırnak/MA)