İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı 2018 yılı Emniyet ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı'nda üniversite öğrencisi Merve Demirel’in geçtiğimiz günlerde Ankara'da gözaltına alınması sırasında polis tacizine maruz kalmasına ilişkin açıklamalarını sürdürdü.

Konuya dair dün Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Soylu, "Yasadışı eylem yapıp direnirseniz, uyarılardan sonra 'kargatulumba' gözaltına alınırsınız" ifadesini kullanan Soylu, "Hayatı kendi gibi düşünmeyenleri tacizle geçenlerin 'Babası FETÖ'den ihraç,kardeşi DHKP-C'li proje kadın' üzerinden polisi ezmesine müsaade etmeyiz" ifadesini kullanmıştı.

Tacize maruz kalan Merve Demirel’i hedef almayı sürdüren Soylu, bu kez "Mahkemede görüşeceğiz. Elimizde öyle bir belge var ki evladımıza tacizci diyen alçaklar gereğini görecek" ifadesini kullandı.

Soylu, konuya ilişkin şunları söyledi: 

"Bir fotoğraf üzerinden yani oradaki direnci, oradaki bu bütün uyarılara uymayan, polisimizin ortaya koyduğu sabra karşılık hem o direnci gösterip hem de kontrolsüz bir takım hareketler ortaya koymaya çalışınca, üç dört arkadaşımız karga tulumba aldı koydu gitti.

Şimdi size bir şey söyleyeyim. Allah bize milletimizi yanıltma fırsatını vermesin. Gerek jandarma teşkilatı, gerekse emniyet teşkilatı bunları iddia olarak söylüyorum. Kendi teşkilatında yanlış yapan kimseyi bırakmamıştır. Hodri meydan... Burada bu teşkilatlar disiplini ön gördükleri için bu mekanizmayı bir gün bile aksatmazlar.

Günlerdir bir mensubumuzu tacizci diye niteleyerek; ailesi, çoluğu çocuğu, etrafı, arkadaşları, yeğenleri olan bir kardeşimizi tacizci diye niteleyerek, sabahtan akşama kadar felç etmeye çalışan ve bunu TBMM'nin gazi çatısı altına getirip aynı hakaretleri ortaya koyanlara pabuç bırakacak değiliz.

Bir hodri meydan daha yapıyorum. Mahkemede görüşeceğiz. Bu konuda elimizde öyle bir belge var ki, bu konunun arkasında duranlar ve bizim evladımıza 'tacizci' diyen alçaklar gereğini görecektir. Öyle bir belge var elimizde. Ömrümüzde hiç boş konuşmadık."

Soylu'nun bu son açıklamasından önce mağdur Merve Demirel ile röportaj yapan Artı Gerçek muhabiri Derya Okatan, evine yapılan polis baskını ile sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı.