Araştırma şirketi Avrasya, vatandaşlara olası bir erken seçimde hangi partiye oy vereceklerini sordu. Anket sonuçları Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı arasındaki çekişmeyi gözler önüne serdi.  Peki, son seçim anketinde hangi parti ne kadar oy alıyor? İttifakların oy oranları kaç?

Avrasya’nın yaptığı seçim anketinde olası bir erken seçim durumunda Millet İttifakı’nın oyları Cumhur İttifakı’na fark attı. Kararsızların oyları dağıtılmadan önce Millet İttifakı’nın oy oranı yüzde 39,3 olarak gerçekleşti. Millet İttifakı’ndan yüzde 7 puanlık fark yiyen Cumhur İttifakı’nın seçmen oranı ise yüzde 32,6’da kaldı.

CHP, AKP’Yİ AZ FARKLA GEÇTİ

Anket sonuçlarına partiler açısından bakıldığında, erken seçim olması durumunda CHP bir adım önde. Kararsızların oyları dağıtılmadan önce CHP’nin oy oranı yüzde 28,1 olarak açıklandı. Bu alanda CHP’nin hemen ardından iktidar partisi AKP geliyor. AKP’nin oy oranı ise yüzde 27,5 olarak gerçekleşti. Millet İttifakı’nın ortaklarından İYİ Parti’nin seçmen oranı yüzde 11,2 olurken, Cumhur İttifakı’nın barajı geçip geçmeyeceği merak konusu olan ortağı MHP’nin oy oranı yüzde 5,1’de kaldı.

Henüz herhangi bir ittifakta yer almayan ve seçimlerde kilit rol oynaması beklenen HDP’nin oy oranı ise yüzde 9’da kaldı. Millet İttifakı’na katılması gündemde olan DEVA yüzde 3,1, Saadet Partisi ise yüzde 0,7 oy oranlarına sahip. Ankette kararsız kalanların oranı ise yüzde 11 oldu.