Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere ilişkin Haziran ayına ait anket sonuçları ise açıklanmaya devam ediyor. Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi’nin Haziran 2022 tarihli anketinin verilerine göre, AKP ve MHP’de oy kaybı sürerken HDP’nin oyu yüzde 14 seviyelerine yükseldi. Peki, son seçim anketinde hangi parti ne kadar oy alıyor? İttifakların oy oranları kaç?

Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi’nin 1-12 Haziran 2022 tarihleri arasında 16 kentte bin 563 kişi ile gerçekleştirdiği anketin sonuçlarına ittifaklar bazında bakıldığında Millet İttifakı’nın farkı açtığı görülüyor. CHP ve İYİ Parti ortaklığındaki Millet İttifakı’nın oy oranı yüzde 44,4. Kararsızların oyları dağıtıldığında AKP ve MHP ortaklığındaki Cumhur İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 34,8 oldu. İki ittifak arasındaki oy farkı yüzde 9,6 oldu.

MHP BARAJIN ÇOK ALTINDA: İYİ PARTİ YÜZDE 15’ÜN ÜSTÜNÜ GÖRDÜ

Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi’nin yaptığı anketin sonuçlarına partiler bazında bakıldığında en yüksek oy oranına sahip parti AKP oldu. İktidar partisi ankete katılanların yüzde 30’unun oylarını aldı. Bu alanda AKP’nin hemen ardından CHP geliyor. CHP, kararsızların oyları dağıtıldığında yüzde 28,7’lik bir seçmen oranına sahip. Millet İttifakı ortaklarından İYİ Parti ise oyların yüzde 15,7’lik kısmını topladı.

Cumhur İttifakı ortakların MHP, bir anket sonucunda daha barajın altında kaldı. MHP, kararsızların oyları dağıtıldığında yüzde 4,8’lik oy oranına sahip. Seçimlerin kilit partisi olarak gösterilen HDP’nin oyu ise yüzde 13,8 oldu. Altılı masada yer alan DEVA yüzde 4,5, Gelecek Partisi yüzde 1,4 ve Saadet Partisi ise yüzde 1,1’lik oy oranlarına sahip.