Şırnak'ın Cizre ilçesinde 14 Aralık 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağının sürdüğü 30 Aralık tarihinde, yaralı bir kadını kurtarmaya çalışırken keskin nişancılar tarafından katledilen sağlık emekçisi Aziz Yural ile yine Şırnak’ta farklı tarihlerde sokağa çıkma yasakları sırasında öldürülen Şehmuz Dursun ve Eyüp Ergen mezarları başında anıldı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Cizre Şubesi tarafından gerçekleştirilen anmaya, Yural'ın ailesi, SES Eş Genel Başkanları Selma Atabey ve Hüsnü Yıldırım ile çevre illerden gelen sağlık emekçileri katıldı. 

KÖTÜLÜKLERE KARŞI MÜCADELE 

Saygı duruşuyla başlayan anmada konuşan SES Cizre Şube Eşbaşkanı Umut Çimen, “Bundan 5 yıl önce insan yaşamını korumaya mesleki olarak görev edinmiş bir arkadaşımızın ve bir insanı yaşatma uğruna gösterdiği çabanın karşılığında katledilmesinin yıldönümünde arkadaşımızın güzel günlere verdiği sözü hep birlikte yerine getireceğiz. Aziz'in, Eyüp'ün ve Şehmuz'un bizlere bırakmış olduğu mirasa sahip çıkacağız. Bizden alınan her bir can için mücadele edeceğiz. Güneşi karartmaya çalışan kötülüklere karşı mücadelemiz sürecektir" diye konuştu. 

'MÜCADELEMİZE IŞIK OLACAKLAR'

SES Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım yaptığı konuşmada, "Arkadaşımız sokakta yaralı bir kadına yardım ederken, bir sağlıkçı olarak yapılması gerekeni yaptı. Yardım etmek için çıktığında katledildi. Aziz'in huzurunda tekrar emek, barış ve demokrasi mücadelesi veren tüm arkadaşlarımız bizim mücadelemize ışık olacak, yolumuza yol olacaklar. Bu uğurda yaşamını yitiren bütün arkadaşları saygıyla anıyorum" dedi. 

Konuşmaların ardından anma, okunan dua ve mezara bırakılan karanfillerle son buldu.