İstanbul’da (Spinal Muskuler Atrofi) hastalığı ile mücadele eden Şervan bebek için dijital medyada düzenlenen kampanyaya ırkçı saldırı gerçekleştirildi. Kampanyaya başladıklarından bu yana oğlunun isminin Kürtçe olması nedeniyle kampanya boyunca sürekli ırkçı saldırılara maruz kaldıklarını ifade eden Şervan’ın annesi Fatma Danış yapılan saldırıyı kınadı.

SMA TİP 1 hastası Şervan bebek için 2 Temmuz’da düzenlenen sosyal medya kampanyasına sahte hesapla katılan yüzü kar maskeli ve elinde kesici alet taşıyan bir erkek aileye ve bebeğe yönelik tehdit ve ağır hakaretlerde bulundu. Yaklaşık 5 ay önce Şervan’ın hastalığına teşhis konduğunu ve ABD’deki tedavi için 2.4 milyon Dolar, Türk Lirası karşılığı olarak ise 19 Milyon Lira olduğunu ifade eden annesi Fatma, bunun için kampanya başlattıklarını söyledi. 

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Yaş ve kilo kriteri olan tedavi için 2 yaşın altında ve en fazla 13 kilo olması gerekirken Şervan  9 aylık ve 8 kilo. Fatma, yaklaşık 5 aydır sosyal medyada kampanyalara başladıklarını ve bu süre boyunca oğlunun isminin Kürtçe olması nedeniyle sürekli ırkçı saldırılara maruz kaldıklarını anlattı. Fatma, son olarak 2 Temmuz günü gerçekleşen saldırıya dair hukuki süreçlerin başlatıldığını kaydetti.

Aile sosyal medya hesabından görüntüleri paylaşarak şu açıklamayı yayınladı:

“Sosyal medyada ailesi bir bebeğin dini, dili, IRKI yoktur! Şervan bebeğimiz henüz 8 aylık ve her şeyden habersiz, kendinden büyük makinelerle yaşam mücadelesi veriyor. Çektiği acılara karşı direniyor ve günden güne gözlerimizin önünde eriyor! Bunlar yetmezmiş gibi kampanyamızın başından beri maalesef isminden ve geldiği aileden (Kürt bir ailenin çocuğu oluşundan) ötürü dışlanıyor ve kampanyamız sabote ediliyor. Irkçılığa maruz kalıyoruz! Mesajlarla veya yorumlarla ve iki gündür canlı yayınlarımıza katılarak yayınımızı sabote eden bu kör zihniyetteki kişilerden hakaretler ve ağza alınmayacak küfürler duyuyoruz!

8 aylık bir bebeğe bile isminden dolayı tahammülü olmayanların ‘Şervan terörist’ ‘Şervan Kürt gebersin’ gibi ve daha nice hakaretlerini sürekli okumak, görmek ve duymak zorunda kalıyoruz!

Böylelerine karşı herkesi Şervan’a sahip çıkmaya davet ediyoruz! Gelin hep beraber Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Rum ve sayamadığımız tüm milletler Şervan’ın elinden tutalım ve ona iyiliği, kardeşliği öğretelim. Buradan da o ırkçı şahsiyete ‘Sen 8 aylık masum bir bebek olan Şervan’ın ölmesini istiyorsun, biz ise senin bu utanç ve şeref yoksunluğunla uzun seneler yaşamanı, insanlara ibret olmanı diliyoruz’ diyoruz.”