Cumhurbaşkanlığına aday olduktan sonra yabancı basına ilk kez röportaj veren Sisi, cumhurbaşkanlığı adaylığı ve Müslüman Kardeşler grubu hakkında önemli açıklamalar yaptı. Mursi döneminde yaşanan protestolarda binlerce kişinin evlerinden olduğunu kaydeden Sisi, bu durumu “İstikrarsızlığın göstergelerinden biri” şeklinde yorumladı. Yaşanan bu olumsuzlukların ülkeyi kötü yönde etkilediğini kaydeden Sisi, gerçek demokrasiye ulaşmanın 25 yılı bulacağını kaydetti.

2 yıl içerisinde halkın yaşantısında iyileştirme yapmayı planladıklarını kaydeden Sisi, aksi bir durumun yaşanması halinde ordunun kendisini görevden almasını beklemeden istifa edeceğini kaydetti. Röportajında Müslüman Kardeşler’e olan eleştirilerini sürdüren Sisi, Müslüman Kardeşler’in ülkedeki sorunları çözemediğini belirtti. Grubun ideolojisini tekrar gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Sisi, “Müslüman Kardeşler Mısır halkının güvenini kaybetti” dedi. Sisi ayrıca, “Bu benim değil onların problemi. Kendilerini gözden geçirmeleri gerekiyor” dedi. Yönetiminde dini liderliğe izin vermeyeceğini kaydeden Sisi, Müslüman Kardeşler’in devlet ve dini kurumlarında kendisine yer edinmeye çalıştığını kaydetti. Sisi ayrıca “ Bu ben ve onlar arasında yaşanan bir düşmanlık ve intikam alma durumu değil” dedi.

Pazar günü 36 öğrencinin Kahire İslam Üniversitesi’ndeki protesto gösterileri sonrası 4 yıl hapis cezası almasıyla ilgili de konuşan Sisi, kanunları savunarak artan güvenlik sorunu ve terörle mücadele konusundaki endişelerini dile getirdi. Sisi, polisin militanlara karşı görevini yerine geitrdiğini kaydetti ve “Biz polislere işlerini daha iyi koşullarda yapmaları için şans vermek istiyoruz” dedi.

Mısır halkının ekonomik ve güvenlik sorunlarını çözme noktasında onlara yakın olmak istediklerini belirten Sisi, “Eğer her şey planladığımız gibi giderse 2 yıl içinde ülkedeki gelişmeleri göreceksiniz” dedi. Sisi ayrıca yoksulluk, artan iç ve dış borçlar ve enerji krizini ülkenin en acil ekonomik sorunları olarak gördüğünü belirtti. Sisi sorunların çözümünde birlikte hareket edilmesi gerektiğini de belirterek, “Sorunları kendi kendime çözemem” dedi.