Şırnak’ta bir komiserin, bozulduğu için aracından inen avukat Serkan Karakaş’a otomobiliyle geri geri gelerek kasten çarptığı ve ağır yaralanmasına neden olduğu iddialarının ardından başlatılan soruşturmada bir gelişme yaşandı.

Şırnak Barosu, avukat Serkan Karakaş’a çarpan komiserin, Şırnak Sulh Ceza Hakimliği tarafından “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklandığını duyurdu.

Şırnak Barosu’ndan bugün yapılan yazılı açıklamada, Şırnak Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir komiserin, bozulduğu için aracından inen Serkan Karakaş’a otomobiliyle geri geri gelerek kasten çarptığı ve ağır yaralanmasına neden olduğu ifade edilmişti.

Açıklamada, “Soruşturma sürecinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi ve failin gerekli cezayı alabilmesi için olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz” denilmişti.

‘GERİ GERİ GELEREK ÇARPTIM’

Avukat Karakaş’a çarptıktan sonra gözaltına alınan komiserin, emniyetteki verdiği ilk ifadesinde, “Psikolojim iyi değildi. Gaipten sesler duydum ve geri geri gelerek çarptım” dediği öğrenilmişti.

Hastaneye kaldırılan Karakaş, yaklaşık üç saat süren bir operasyona alınmıştı. Karakaş’ın diz kısmının parçalandığı belirtilirken, yapılan ilk ameliyatın da iyi geçtiği öğrenilmişti. Karakaş’ın çapraz bağlarının koptuğu aktarılırken, sağlık durumuna göre birkaç operasyon daha geçirebileceği belirtilmişti.