İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Meclis Genel Kurulu’nda Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) hedef göstermesinden sonra Şırnak merkez Silopi ve Cizre'de yapılan ev baskınlarında 17 Aralık’tan 19 Aralık’a kadar 33 kişi gözaltına alınmıştı. 

20 Aralık'ta aynı dosya kapsamında Şırnak İl Emniyet Müdürlüğüne ifade vermeye giderken gözaltına alınan HDP Yöneticisi Zozan Aksu, 4 günlük gözaltı süresinin ardından adliyeye getirildi. Savcılık ifadesinden sonra tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Aksu, tutuklanarak Şırnak T Tipi kapalı cezaevine gönderildi. 

Aksu'nun tutuklamasıyla birlikte kentte Tahir Güven dosyası kapsamında tutuklananların sayısı 20'ye yükseldi.

NE OLMUŞTU?

4 Aralık’ta Cizre’nin Cudi Mahallesi’nde eski koruculardan Tahir Güven uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti. Olayı yaptığı açıklamayla YPS üstlenmişti. Ancak yaşananlardan sonra Süleyman Soylu HDP’yi hedef gösterirken, eş zamanlı olarak HDP Cizre ilçe örgütü binası ve kent genelinde birçok adrese ev baskınları yapılmıştı. Baskınlar esnasında 30 kişi gözaltına alınırken, bir yurttaş iş yerinden, biri de yol kontrolünde olmak üzere toplamda 33 kişi gözaltına alınmıştı. (Şırnak/MA)