Şirketin, çok sayıda ürün grubunun geri ödemesinde usulsüzlükle suçlandığı öğrenildi.

Bazı ilaç ve tıbbi cihaz ödemelerinde milyarlarca liralık usulsüz ödeme yapıldığına ilişkin iddialara yönelik soruşturmanın ayrıntılarında dikkati çekici detaylar yer aldı.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, firmanın toplam 16 ürün grubunda hastanelere verdiği ürünlerin ÜTS kayıtlarıyla, Sağlıkta Uygulama Tebliği (SUT) kodları arasında uyuşmazlık olduğunu belirledi. Firmanın birçok ürününün sertifikalarına yönelik de usulsüzlükler tespit edilirken firmadan açıklama talep edildi. Firmanın ürünlerinin görselleri ile ÜTS kayıtlarındaki ürünler arasında farklılık bulunduğu kaydedildi.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan firmaya gönderilen yazıda, şu ifadelere yer verildi:

“Kurumumuza yapılan bildirim sebebi ile üreticisi olduğunuz tespit edilen Ürün Takip Sisteminde kayıtlı Aterektomi, Trombektomi ve Aspirosyon Sistemleri, Aterektomi Kateteri - Trombektomi Kateteri, Tromboliz Kateteri, Tromboaspirasyon Kateteri, Steril Kateter, Steril Kılavuz Tel, Steril Kanül, Steril Embolizasyon ve Kapama Seti, Steril İntroduser, Steril Cerrahi Yaşıtrırıcı, Sretil Embolizan Ajan, Isıtma ve Soğutma Pedi, ICT Karıştırma Cihazı, Radyofrekans Ablasyon Sistemi adlı ürün grupları hakkında 7223 sayılı kanun kapsamında inceleme başlatılmıştır."

Haberin detayına buradan ulaşabilirsiniz