Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın (SES), dün Ankara’da başlayan 10. Olağan Genel Kurulu, ikinci gününde seçimle devam ediyor. Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle konuk çağrılmayan kongreye, SES delegeleri, KESK ve KESK’e bağlı sendika yöneticileri katıldı. Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, salgın sürecinde sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara değindi. 

İktidarın salgınla mücadele etmek yerine algı yönetimine başvurduğunu dile getiren Kara, “Pandemi ile mücadele süreci sağlık ve sosyal hizmetler işkolunda yaşanan sorunları gün yüzüne çıkardı. Tüm kamu kurumlarında nöbetleşe çalışmaya geçilirken, 65 yaş üstü, kronik rahatsızlığı olanlar, hamileler, ilkokul çağında çocuğu olanlar idari izinli sayılırken, sağlık ve sosyal hizmet emekçileri bundan muaf tutularak çalışmak zorunda bırakıldı” ifadelerini kullandı.

Temaslı sağlık emekçilerine bile test yapılmadığını söyleyen Kara, pek çok sağlık kurumunda çalışanların ek ödeme alamadığını ve ek ödeme konusunda ciddi adaletsizliklerin yaşandığını vurguladı.

FİNCANCI’YA DESTEK 

KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, ülke ekonomisinin siyasi yapısı gibi çöküşe gittiğini belirterek, “İşsizler ordusuna her gün on binlercesi ekleniyor, ücretler döviz karşısında eriyor, zamlarla alımlar her geçen gün düşüyor” dedi.

İktidarın başta sağlık emekçilerine yönelik olmak üzere esnek çalışmayı hayata geçirmeye çalıştığını ifade eden Bozgeyik, TTB Merkez Konseyi Başkanı seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanı tarafından hedef gösterilen Şebnem Korur Fincancı'nın yanında olduklarını vurguladı.

Genel Kurul devam ediyor.