AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar’ın oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte Urfa Adliyesi önünde "Adalet" talebiyle başlattığı nöbet eylemi 40’ıncı gününde. Koronavirüs (Kovid-19) salgınında yaşanan ölüm ve vakalarının ciddi artışın ardından, geçtiğimiz günlerde kabine toplantı sonrası duyurulan hafta sonunda sokağa çıkma yasağı nedeniyle Şenyaşarlar ilk kez bugün adliye önüne gelemedi. 

Anne Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar Suruç ilçesinde bulunan evlerinde nöbetlerini devam ettiriyor. 

Ferit Şenyaşar, nöbet eyleminin 40’ıncı gününde saldırıda yaşamını yitiren babası Hacı Esvet ve Adil ile Celal Şenyaşar'ın Suruç Asri Mezarlığı'nda bulunan kabirlerini ziyaret etti. Anne Emine Şenyaşar ise hem sağlık sorunlarından kaynaklı mezarlık ziyaretine katılamadı. 

‘ADALET İSTEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Mezarlık ziyaretinden konuşan Ferit Şenyaşar, şunları söyledi: “Bugün sokağa çıkma yasağı olduğu için Adliye binası önüne gidemedik. Onun yerine Suruç Devlet Hastanesi'nde katledilen 3 insanımızın kabrini ziyaret etmeye geldik. Milletvekili Yıldız ve akrabaları tarafından 3 insanımız Suruç Devlet Hastanesi'nde katledildi. Olayın üstünden 3 yıl geçti katliam yapanlardan tutuklu yok. Adalete olan inancımızı yitirmeyeceğiz, adalet istemeye devam edeceğiz. Vicdanı olan insanları davamıza sahip çıkmaya çağırıyoruz.”  (Urfa/MA)