Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti, 329'uncu gününde devam ediyor. Aile, soğuk havaya rağmen nöbeti sürdürüyor. 

1 BAKAN, 9 SAVCI, 3 BAŞSAVCI DEĞİŞTİ 

Adliye önündeki nöbetlerinin 1 yıla yaklaştığını belirten Ferit Şenyaşar, Suruç Devlet Hastanesi'nde yaşanan katliamı anlattı. Katliamla ilgili bir dava ve tutuklamanın olmadığını belirten Şenyaşar, dava üzerindeki gizlilik kararının devam ettiğini söyledi. Dosyaya bakan 9 savcı, 3 Başsavcının değiştiğini belirten Şenyaşar, "Adalet Bakanları değişiyor ama hastanede işlenen bu katliam aydınlatılamıyor.  Eski Adalet Bakanı'na dava ile ilgili soru sorulduğunda Adalet Bakanı Gül, üzüldüğünü belirtiyor. Müfettişler görevlendirildiğini söylüyor. Müfettişler geldi. Urfa  Adliyesi'nde müfettişlerle görüştük. 'Ortada bir suç var, gereken yapılacak' dediler ama bugüne kadar gerekli hiçbir yasal işlem başlatılmadı" dedi.  

'ZULMÜ SONLANDIRMADAN KONUŞMASIN'

Adalet Bakanlığı koltuğuna bir kez daha Bekir Bozdağ'ın oturduğunu belirten Şenyaşar, "Türkiye'de adaletten, hukuktan bahsedecekse önce Urfa Adliyesi önünde hukuk eliyle devam eden bu zulmü sonlandırsın. Ondan sonra halkın karşısına çıkıp, konuşsun. Yargı yoluyla devam eden bu zulüm sonlandırılmadan Adalet Bakanlığı hukuk ve adalet ile ilgili konuşmasın. Halk buna inanmayacaktır" diye ifade etti.