AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı "Adalet" nöbeti, 86'ncı gününde. Elazığ Cezaevi’nde 3 yıldır tek kişilik oda da tutulan Fadıl Şenyaşar ile telefon görüşmesi yaptıkları için aile bugün adliye binası önüne diğer günlere göre biraz geç geldi. Adliye binası çevresinde bulunan beton blokların önüne oturan aile, “Adalet istiyoruz”, “Adalet” dövizi ve saldırı günü yaralıları taşıyan ambulansın fotoğraflarını taşıdı. 

'UMUDUMUZU YİTİRMEYECEĞİZ'

“Adalet” mücadelelerinin 86’ncı gününe girdiğini ifade eden Ferit Şenyaşar, sadece adalet istediklerini belirterek, “Bütün dünyanın gözü önünde Suruç Devlet Hastanesi'nde, güvenlik kameralarının önünde bir katliam yapıldı ve katliamın kamera görüntüleri şuan Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nda. 3 yıldır adalet istiyoruz maalesef bu görüntüler bizimle paylaşılmıyor ve dosya üzerinde gizlilik kararı devam ediyor. Şuan Şanlıurfa Başsavcısı ve yargıçlar suç işliyorlar. Hukuk yoluyla ailemize ikinci bir katliam yapıyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz direneceğiz ve adalete olan umudumuzu hiçbir zaman yitirmeyeceğiz. Adalet sağlanana kadar annem ile adliye önünde ayrılmayacağız. Buradan vicdan sahibi olan herkese çağrımdır; bu bir insanlık suçu. Gelin bu insanlık suçunu beraber ortaya çıkaralım” dedi. 

'YOLUN HER KARIŞINI EZBERLEDİK'

Anne Emine Şenyaşar ise “Adaletin” izinde olduklarının ifade etti. Gerçek bir adalet için mücadele içinde olduklarını söyleyen Şenyaşar, "Savcıların vicdanı yok mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da kimin haksız olduğunu, çocuklarımın nasıl katledildiğini biliyor. Çocuklarım vahşice katledildi. Sadece adalet istiyoruz. Çocuklarım hastanede herkesin gözleri önünde katledildi. Hastane kayıtları neden saklanıyor. Kayıtlar ortaya çıkarılmadan buradan kalkmayacağız. Burası artık bizim evimiz gibi oldu. Sabah erkenden eve gelmek içi yola çıkıyoruz. Bu yolun her karışını ezberledik. Çocuklarımızı gerçek evimizi geride bırakıp her gün buraya geliyoruz. Adalet için geliyoruz ama adalet adına bir değişim yok. Çocuklarımı katledenler hala Suruç’ta geziyor” dedi. 

Öte yandan, Urfa Adliyesi önünde başlattığı "Adalet" nöbetine destek ziyaretleri sürüyor. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Diyarbakır 2 Nolu Şubesi yöneticileri, yerine kayyım atanan Kızıltepe Belediye Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz ve HDP Kızıltepe İlçe Örgütü yöneticileri ile Van’dan gelen Bilim Antropoloji Sanat ve Kültür Derneği (BASK-DER) üyesi gençler, Şenyaşar Ailesi’ni ziyaret etti. 

Eğitim Sen Diyarbakır 2 Nolu Şubesi yöneticilerinin ziyaretinde, Ferit Şenyaşar heyete saldırı günü yaşananları anlattı. Katliama dair açılan dava dosyalarıyla ilgili bilgi veren Şenyaşar, hastanede yaşananlara dair dosyada 3 yıldır gizlilik kararının devam ettiğini ve dosyada 23 kişiyi tespit eden savcının değiştirildiğini söyledi. Anne Emine Şenyaşar ise saldırı günü ve 86 gündür devam eden “Adalet” nöbeti boyunca yaşadıkları baskı ve engellemeleri anlattı.

ADALET RAYINA OTURMADI 

Eğitim Sen Diyarbakır 2 Nolu Şubesi Eşbaşkanı Hasan Çıtırık, aileyle dayanışmayı sürdüreceklerini belirterek, “Türkiye’de adalet rayına oturamadı. Bu coğrafyada yaşayan ezilen hakları sürekli baskı altında. Adalet nedense bu kesimlere uğramıyor. Bu coğrafyada yaşayan halklar, sürekli mağdur ediliyor. 23 kişi tespit edildi ama savcı tayin istedi. Sürekli dava üzerinde bir karartma, oyalama söz konusu. Adalet bu coğrafyada yaşayan ezilenlerden yana hiç olmadı. Bizler kurumsal olarak bundan sonraki süreçte de ezilen ailelerin yanında olacağız, onlarla dayanışma içinde olacağız. Bu dayanışmalarımız devam edecek” dedi. 

‘FAİLİ BELLİ KATLİAM’

Heyet daha sonra bir süre aileyle birlikte nöbet tuttu. Aileye ikinci ziyaret, HDP Kızıltepe İlçe Örgütü yöneticileri ve yerine kayyım atanan Kızıltepe Belediye Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz tarafından gerçekleştirildi. Ziyarette konuşan Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz, “Faili belli bir katliam yaşandı. Kameraların önünde yaşanmasına rağmen faili meçhul olarak gösterilmeye çalışılıyor. Failler belli bir katliam, kimlerin yaptığı ortada. Bu ailenin tek istediği adalettir. Biz sonuna kadar yanlarında olacağız. Kesinlikle bu ailemiz yalnız değildir. Faili belli olan bu katliamı yapan şahısların hukuk önünde hesap vermesi gerekiyor. Aile her anlamda mağdur oldu. Kürt halkı bu yapılan haksızlığı kabul etmeyecek, unutmayacak. Biz mağdur olan bütün ailelerimizin yanında olacağız. Adalet yerini bulana kadar herkesin aileye destek ziyaretlerinde bulunması gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

‘TALEPLERİ TALEPLERİMİZDİR’ 

Van’dan BASK-DER üyesi gençler, Şenyaşar Ailesi’ne yaptığı ziyarette açıklama yaptı. BASK-DER üyesi Orhan Özkan, şunları söyledi: “3 yıldır haksızlık ve zulüm karşısın da sessiz kalmayı tercih eden savcıların tutumları karşısın da Şenyaşar ailesinin yanındayız. Şenyaşar ailesi şahsın da haksızlığa ve adaletsizliğe uğramış tüm yurttaşlarımızın hak, hukuk ve adalet arayışların da yanlarındayız. Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrenci derneği Bask-Der olarak, Şenyaşar ailesinin talepleri bizim taleplerimizdir ve bu ülkede yaşayan vicdan sahibi her ferdin insani görevidir. Şenyaşar ailesi adalet arayışın da yalnız değildir. Adalet yerine getirilene dek mücadelemize devam edeceğiz.”(Urfa/MA)