Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, partilerinin  Haliliye İlçe Eşbaşkanı Müslüm Arslan ile birlikte Urfa Adliyesi önünde 49 gündür adalet arayışında olan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ı ziyaret etti. 

Anne ve oğul Şenyaşar, ziyaret esnasında sürdürdükleri adalet arayışları ve yaşadıkları hakkında bilgi verdi. 

‘ZULÜM VAR, ADALET YOK'

Ziyaret sonrası konuşan Öcalan Öcalan, yetkililerin Şenyaşar ailesinin adalet talebine kör, sağır ve dilsiz kaldığını dile getirdi.

Ailenin büyük bir zulme maruz kaldığını söyleyen Öcalan, “Bir aileden 3 kişi katledildi. Üstüne birini cezaevine hapsettiler. Mücadelelerini sürdüren aile günlerdir gelip adliye önünde adalet arıyor. Büyük bir zulüm ve haksızlık var, adalet yok. Bugün bu aileye zulüm yapanlar yarın yargılanacaktır. Aile birçok kesim tarafından sahiplendi. Bu sahiplenmeden bile rahatsız oluyorlar. Biz bu aileye yaşatılanları lanetliyoruz. Toplumun bir bütününe zulüm ediliyor. Ailesi yok edilmiş bir insana ‘git evine otur’ deniliyor. Bu kabul edilemez. Şenyaşarlar adaletin ve hakikatin peşinde. Biz de sonuna kadar Şenyaşar ailesinin yanında olacağız” dedi.(Urfa/MA)