Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti yarın 200’üncü gününe girecek. Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Urfa Şubesi’nin çağrısı ile yarın saat 14.00’da Urfa Adliye’si önünde yapılacak “200’üncü gün” açıklamasına dikkati çeken yüzlerce sanal medya kullanıcısı Twitter’dan hashtag çalışması yaptı. #Adaletİçin200Gün hashtagleri ile ailenin adalet mücadelesine destek veren kullanıcılar, yarın yapılacak açıklamada aileyi yalnız bırakma çağrısında bulundu. Ailenin Adalet Nöbeti boyunca çekilen fotoğrafları ile paylaşılan destek mesajlarından bazıları şu şekilde:

“* İnsan Hakları Derneği Ankara Şube Yöneticisi Sevil Turgut: 200 gün daha adalet talebimizin korkunç sessizliğe maruz kalmamasını istiyoruz. Soruşturma dosyasındaki gizliliğin kaldırılması, faillerin yargılanması için savunmanın desteğine ihtiyacımız var. Sesimize ses olun, mücadelemiz ancak bu şekilde sonuç alabilir.

* Halkın Hukuk Bürosu: Şenyaşar ailesi için adalet istiyoruz. Nöbetlerinin 200. Gününde herkesi Şenyaşar ailesinin yanında olmaya davet ediyoruz.

* Çağdaş Hukukçular Derneği: Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar 199 gündür adalet istiyor. Adalet taleplerinin 200. Gününde tüm meslektaşlarımızı ve üyelerimizi onların yanında olmaya davet ediyoruz.

* Türkan Güneri: Ülkede adaletten eser yok. Yaklaşık 200 avukat cüppeleriyle yarın Şenyaşar ailesinin yanında olacak.

* Şoreş Gökhan: Adalet, canı yanan bir kişinin koşacağı ilk sığınaktır. Adalet için 200 gün. Şenyaşar ailesi için adalet. 

* Sisyphos: 24 Eylül cuma günü tüm hukukçuları adalet nöbetinin 200. günü için desteğe çağırıyoruz. 

* Urfa Barosu Av. Kazım Ekinci İnsan Hakları Merkezi: Adalet arayışının 200. gününde 24 Eylül saat 14.00'te Şenyasar ailesinin yanındayız.

* URFA KHK DAYANIŞMASI: Biz de cuma günü saat 14:00 'te Şenyaşar Ailesinin ADALET NÖBETİNDE olacağız.

* HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş: Başta Emine anne olmak üzere Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesinin yanındayız ve direnişleri önünde saygıyla eğiliyorum.”