AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının iş yeri ve hastane saldırılarında eşini ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde "Adalet" talebiyle başlattığı nöbet, 26'ncı gününde devam ediyor. Kapalı olan adliyeye yakın bir noktada sürdürülen nöbette, saldırıda yaralı kurtulan Mehmet Şenyaşar da yer aldı. 

YARGILAMA YAPILMADI

Adalet arayışını sürdüren Ferit Şenyaşar, dün Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava duruşmasında Fadıl Şenyaşar'a 37 yıl 9 ay, Enver Yıldız'a ise 18 yıl hapis cezası kararını Mezopotamya Ajansı’na değerlendirdi. Yargılamada Suruç Devlet Hastanesi’nde yapılan katliamın yargılanmasının yapılmadığını belirten Şenyaşar, “Ortada bir katliam var, bir aile yok edilmiş, bununla ilgili herhangi bir yargılama yapılmadı. Asıl katliam Suruç Devlet Hastanesi’nde yapıldı. Bu katliamla ilgili soruşturma Şanlıurfa Başsavcılığı’nda. Bu dosyayla ilgili hala gizlilik kararı bulunmakta, bu dosya açılana kadar biz her gün buraya gelerek, ‘Adalet’ mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

SİYASİ BASKI 

Mahkeme heyetinin siyasi baskı altında olduğunu dile getiren Şenyaşar, adil yargıla yapılması durumunda kardeşi Fadıl Şenyaşar’ın serbest kalacağını söyledi. Şenyaşar, “İş yerimizin kamera görüntüleri var, onları izlediğimizde 5 kardeş olarak yaptığımız bütün eylemler meşru müdafaa kapsamındadır. Bu cezayı kabul etmiyoruz, avukatlarımızla beraber Pazartesi günü istinafa başvuracağız ve mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

DAYANIŞMA ÇAĞRISI 

Kamuoyuna çağrıda bulunan Şenyaşar, şunları söyledi: “Burada bir insanlık suçu işlendi. Sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, demokratik kitle örgütlerinin desteğine ihtiyacımız var, biz bu olayda kurban seçildik, vicdanı olan herkes bu davanın takipçisi olmalı. Adalet istemeye devam edeceğiz, tüm engellemelere rağmen buradayız. Bizi yerlerde sürükleseler de öldürseler de biz talebimizden vazgeçmeyeceğiz. Buradayız, dayanışma için bizi ziyaret etmek isteyen herkesi buraya bekliyoruz.”

‘BU NASIL DEVLET’

Verilen karara tepki gösteren anne Emine Şenyaşar da “Adalet” sağlanana kadar mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Tek taleplerinin adalet olduğunun altını çizen anne Şenyaşar, “Hastanede katliam oldu, kayıtlar saklanıyor. Benim evimden 3 kişi toprak altına girdi, bir tanesi de cezaevinde. Saklanan kayıtlarımız ortaya çıkarılmadan, biz buradan ayrılmayacağız. Niye bize bu zulmü yapıyorlar. Ben oğlumu bekliyorum, bıraksınlar. Bizi öldürseler de adalet istemeye devam edeceğiz. Artık evde oturamıyorum, ilaçlarla ayakta kalıyorum. Bu nasıl devlet, katliam yapanlar serbest, katliama uğrayanlar tutuklu. Allah’ım sen yanlarına bırakma.”  (Urfa/MA)