AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde "Adalet" talebi ile başlattığı nöbet eylemi 163’üncü gününde devam ediyor. Şenyaşar ailesi, Elazığ Cezaevi'nde 3 yıldan fazladır tek kişilik hücrede tutulan Fadıl Şenyaşar ile haftalık telefon görüşmesi yaptı. 

Adliye önünde devam eden nöbete ilişkin konuşan Ferit Şenyaşar, “Adalet mücadelemiz zülüm altında 163’üncü gününde devam ediyor. Fotoğrafları pankartta yer alan 3 insan devlet hastanesinin içinde katledildi. 3 yıldır dava ile ilgili bir gelişme yok, tek bir gözaltı yok. Katliamı yapanlar Suruç’ta serbest dolaşıyorlar” dedi.  

‘ZULMÜ KABUL ETMİYORUZ’

Urfa Cumhuriyet Başsavcısı ve Urfa polisinin görevlerini yapmayarak suça ortak olduklarını söyleyen Şenyaşar, “Bu zulmü bütün dünya izliyor. Kısa bir süre önce Konya’da da bir saldırı oldu ve katil yakalandı. İş yerimize saldıran milletvekilinin yeğeni hakkında yakalama kararı olmasına rağmen yakalanmıyor. Hakkında sembolik olarak bir yakalama kararı var. Biz bu zulmü kabul etmiyoruz, bitsin artık bu insanlık dramı. Bu 3 insanı kim katletmiş hepsi belli. Kardeşimin (Fadıl Şenyaşar) yaptıkları meşru müdafaadır ama 3 yıldır tek kişilik hücrede tutuluyor. Bu zulmü bütün Urfa, Türkiye izliyor, bütün dünya takip ediyor” diye konuştu.

KATLİAM VAR

“Adaletsiz bir devlet yok olmaya mahkumdur” diyen Şenyaşar, devamında şunları söyledi: “Adalet sağlanmasa, zulüm devam ederse bu hükümet de gidecek. Devletin dini, temeli adalettir. Adaletin biran önce sağlanmasını istiyoruz. Ortada bir katliam var. Anne 65 yaş üstü her gün burada ağlıyor, gözlerinde görme kaybı, dizlerinde ağrılar var. Ameliyat olması gerek ama adalet mücadelesi verdiği için kabul etmiyor. İnsanlık bu zulmü sadece izlemek ile yetiniyor. Artık bu zulmü kaldıracak gücümüz kalmadı. Hakimler, savcılar görevini yapsın, üstünlerin hukuku son bulsun.” 

‘BU İKTİDAR DA GİDECEK’

Anne Emine Şenyaşar, ise mücadelelerinin adalet için olduğunun altını çizerek, “Oğlum cezaevinde ama katiller dışarıda dolaşıyor. Adalet istiyoruz. Bu nasıl adalet? Bu nasıl devlet? Kağıtlarımızı (döviz) çalıyorlar, artık yeter. Hastane kayıtları çıkarılsın. Bir gün bu iktidar da gidecek. Bize zulüm edenler hepsi cezalarını çekecek, kimsenin yaptığı yanına kalmaz” diye konuştu. 

‘SESSİZ KALMAYIN’

Aile sanal medya hesaplarından “Urfa Adliyesinde adalet nöbetimiz 163’üncü günde devam ediyor. Bu insanlık dramına karşı sessiz kalmayın. Hastanede 3 insan katledilmiş 3 yıldır tek tutuklu yok! Adaletsizlikten büyük vebal olabilir mi?” mesajı ile sordu.