Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti, 310'uncu gününde devam ediyor. Anne Emine Şenyaşar sağlık sorunları nedeniyle bugün Urfa Adliyesi önüne gelemeyerek Suruç ilçesinde bulunan evlerinde nöbeti sürdürdü. Annesi ile birlikte Adalet Nöbeti'ni kesintisiz sürdüren Ferit Şenyaşar ise sabah erken saatlerde adliye binası önünde yer alan "Şenyaşar  ailesi adalet köşesi" olarak tanımlanan alana gelerek, nöbeti başlattı. 

Şenyaşar ailesi sanal medya hesabından, "Ailemize ölümlerin en acısını yaşattınız. Zulme boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Adalete olan inancımızı koruyacağız" mesajı paylaştı.

SES Diyarbakır Şubesi, Şenyaşar ailesini ziyaret ederek, Adalet Nöbeti'ne destek verdi. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önündeki adalet nöbetine destekler sürüyor. Emine Şenyaşar'ın rahatsızlığından dolayı gelmediği nöbeti eylemini Ferit Şenyaşar'ı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi üyeleri ziyaret etti. 

'ADALET ER YA DA GEÇ GELECEK' 

SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Yıldız Ok Orak, Şenyaşar ailesinin duruşunun takdire değer olduğunu belirtti. Orak "Adaleti sizin, bizim gibi insanlar getirecek. Dik durma, geri adım atmama, umudu yitirmeme adaleti getirecek. Sizin bu duruşunuz, yaşanan bu olay tarihe geçecektir" dedi.

Ferit Şenyaşar, gelenlere teşekkür ederek, adalet sağlanıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.