AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde “Adalet” talebiyle başlattığı nöbet eylemi, 43’üncü gününde devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde adliye binası önüne gelen aile, yere serdikleri sedir ve katliam anına dair fotoğrafların yer aldığı “Adalet istiyoruz” yazılı dövizlerle nöbet eylemini başlattı. 

Şenyaşar ailesi, eylemlerine dair sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu: “Ciğeri yanmış  bir annenin adliye önünde gece- dinmeyen ağıtlarını Hz. Ali ne güzel dile getirmiş. ‘Eğer zâlim ısrarla zülme devam ediyorsa, bil ki sonu yakındır. Eğer mazlum da ısrarla direniyorsa, bil ki zafer yakındır.’ ADALETsizlik karşısında 43.günde direnmeye devam...”

Urfa Adliyesi önünde “Adalet” talebiyle “adalet” nöbetinde olan Şenyaşar Ailesi’ni ziyaret eden Mardin Şahmaran Kadın Platformu, “Emine Anne’nin adalet çığlığı hepimizin kulaklarını, yüreklerini parçaladı” dedi. 

AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından hastane ve işyerlerinde gerçekleşen saldırılarda eşi ve iki çocuğunu kaybeden anne Emine Şenyaşar, saldırıdan yaralı olarak kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar ile Urfa Adliyesi önünde “Adalet” talebiyle başlattığı nöbet eylemini Mardin Şahmaran Kadın Platformu destek ziyaretinde bulundu.  

Ziyaret sırasında 43 gündür sürdürdüğü “Adalet” nöbetinde yaşadıklarını anlatan anne Emine Şenyaşar AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’a da tepki göstererek, “Hırsızlara vekil diyorlar, hiç hırsızdan vekil olur mu?” dedi. 

Dava dosyasının detaylarını anlatan Ferit Şenyaşar ise, “Bizi insan yerine koymadınız, bu insanlara ceza vermediniz. Bizim taşındığımız ambulanslara saldırıldı, bunlar kamu malına zarar verdi. En azından bunun için bir adım atın, en azından bunun için ceza verin” diye belirtti. 

Ziyaret esnasında söz alan Mardin Şahmaran Kadın Platformu’ndan Gülizar İpek, “Adalet sağlanana kadar, sivil toplum örgütleri olarak, kadın platformları olarak davanızın takipçisi olacağız. Elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Emine Anne’nin adalet çığlığı hepimizin kulaklarını da yüreklerini de parçaladı” diye konuştu. (Urfa/MA)