Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti, 232'nci gününde devam ediyor. Sabah saatlerinde Urfa Adliyesi önündeki “Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi”nin bulunduğu alana gelen aile, nöbet eylemini bugün de sürdürdü. 

138'İNCİ MADDE HATIRLATMASI

Eylemde konuşan Ferit Şenyaşar, adalet mücadelelerinin 8 aydır sürdüğünü belirterek, “Suruç Devlet Hastanesi'nde yaşanan olayın üzerinden 3 buçuk yıl geçti. Bu süre içinde katliamı yapanlarla ilgili Türkiye Cumhuriyeti savcıları herhangi bir yasal işlem başlatmadı. Bu katliamı yapanlar toplum içinde dolaşıyorlar. Bizim üzerimizden toplumu tehdit ediyorlar. Cumhurbaşkanı, Yargıtay Başkanı, Adalet Bakanlığı, Anayasanın 138'nci maddesine atıfta bulunarak hiçbir merci ya da kişinin hakimlere, savcılara talimat ve emir veremeyeceğini söylüyor. Şu an 8 aydır bu adliye önündeyiz. 3 insan devlet hastanesinde katledilmiş, içinde bizi taşıyan ambulanslar paramparça edilmiş, bu bir insanlık suçudur. Ve bu insanlık suçunu işleyenler şu an toplum içinde geziyor. Bu kabul edilemez bir şeydir" dedi. 

'MÜCADELEMİZ SÜRECEK'

Yargıya, savcılara talimat verilmiyorsa neden 3 buçuk yıldır hastanede katledilen 3 insan olayına ilişkin bir soruşturma başlatılmadığını soran Şenyaşar, şunları söyledi: "Eğer yargıya, savcılara talimat verilmiyorsa, 3 buçuk yıldır hastanede katledilen 3 insan için neden herhangi bir savcı soruşturma başlatmıyor? Bir kişiyi ifadeye çağırıp bu katliamı kim yaptı, niye yaptınız diye sormuyor. Soramıyor, çünkü bu katliamın içinde bir milletvekili var ve bu milletvekili iktidar partisinin milletvekili olduğu için hiçbir savcı cesaret etmiyor. Siyasi talimatlarla tamamen hareket ediyor. Bütün Türkiye bu zulmü izliyor. Bütün dünya adliye önündeki bu nöbetimizi takip ediyor. Bu zulüm bitene, bu katliamı yapanlar yakalanana kadar ve hukuksuz bir şekilde 3 buçuk yıldır tek kişilik hücrede tutulan kardeşim serbest bırakılmayana kadar bu mücadelemize devam edeceğiz. İktidar partisi, bu milletvekilini koruduğu sürece kaybediyor, çürüyor ve kaybetmeye mahkumdur" dedi. 

'YARGILAMA NEDEN YOK?'

Şenyaşar ailesi, eylemlerine ilişkin sanal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay ve Adalet Bakanlığı ile Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı'nı etiketleyerek, "Anayasanın 138. Maddesinden bahsedenler, önce Şanlıurfa Adliyesine baksın, sonra konuşsun. Failler yandaş olunca alenen savcıya talimatı veriyorsunuz... Bu 3 insanı hastanede kim öldürdü? Niye! 3,5 yıldır dava açılmıyor" diye sordu.