AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde adalet talebi ile başlattığı nöbet eylemi 165’inci gününde devam ediyor. Sabah erken saatlerde adliye binası önüne gelen anne ve oğlu, “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda Adalet Nöbetlerini başlattı.

Ferit Şenyaşar, farklı illerde “Adalet” mücadelesini yürüten ailelere, ortak mücadele çağrısında bulundu. Urfa Adliyesi önünde mücadelelerini zulüm altında sürdürdüğünü dile getiren Şenyaşar, “Adalet mücadelemize karşı tüm Türkiye’de bir duyarlılık oluştu. Kimi ulusal medya kuruluşları bizi görmese de Meclis’te milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları bizden haberdar. Bizim gibi adaletsizliğe maruz kalan birçok kesimden insan var. Rabia Naz, Umuda Gündüz, Mısra Öz, Soma, Suruç davaları gibi onlarca dava var” dedi.

ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

Ailelerin ortak talebinin “Adalet” olduğunu vurgulayan Şenyaşar, “Adli tatil olduğu için mücadelemizi Urfa Adliyesi önünde sürdürüyoruz. Adli tatil bittiğinde bu mücadelemizi Ankara’ya taşıyacağız. Bizim gibi adaletsizliğe uğrayan aileler ile bir araya gelip sesimizin daha gür çıkmasını sağlayacağız. Ben buradan adaletsizliğe uğrayan bütün insanlara çağrıda bulunuyorum: Gelin talebiniz ortak, hep birlikte haykıralım ki üstünlerin hukuku son bulsun.”

‘VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Aile sanal medya hesaplarından Adalet Bakanlığı, Urfa İl Emniyet Müdürlüğü, Ajans Urfa ve Meclis Genel Kurulu hesaplarını etiketleyerek “Hukuk, iktidar milletvekiline ve ailesine katliam yapma hakkı vermiyor. Urfa halkı başta olmak üzere bütün Türkiye adliye önündeki bu zulmü takip ediyor. Adaletin peşindeyiz. Vazgeçmeyeceğiz!” mesajını paylaştı.(Urfa/MA)