AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar’la saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın başlattığı "Adalet Nöbeti” 119’uncu gününde devam ediyor. Sabahın erken saatlerinden adliye binası önünde gelen anne ve oğlu, yolda bulunan beton blokların önüne bıraktıkları “Herkes için adalet”, “Bir anne 119 gündür Şanlıurfa Adalet Sarayı'nın önünde adalet nöbeti tutuyor. 2 evladı ve eşi hastanede katledildi. Katliamın içinde milletvekili olduğu için 3 yıldır dava açılmıyor” yazılı dövizlerle nöbete başladı. 

Diyarbakır’da 2 Temmuz’da yaptıkları 3’üncü hukuki destek ziyaretlerini anlatan Ferit Şenyaşar, “STK’lerle görüştük, baro başkanı ile bir araya geldik. Herkes olayı biliyor ve bizi yakından takip ediyor. Görüştüğümüz herkes yapılanların kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Ortada bir zülüm olduğunu dile getirdiler. Bu zülüm hala devam ediyor. Yarın 120’nci gününe girecek adalet nöbetimiz, 4 ay olacak” diye belirtti.  

ÖLÜM TEHDİTTİ

Asıl katliamın Suruç Devlet Hastanesi'nde gerçekleştiğini hatırlatan Şenyaşar, “Olayla ilgili güvenlik kameraları, doktorların beyanları, annemin teşhisi var ama katliamı yapanlar toplum içinde rahat bir şekilde dolaşıyorlar. Bu cezasızlık politikasından yararlanan milletvekilinin ağabeyi Süleyman Yıldız hala bizi ölümle tehdit ediyor. Bizi sosyal medyadan tehdit eden Süleyman Yıldız hakkında ikinci defa suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu.

‘8’İNCİ SAVCI’ 

Dava dosyasına bakacak 8’inci savcının bugün belli olacağını ifade eden Şenyaşar, “Bu dosya zaman aşımına uğramayacak, katliam hastanede yapıldı. Davamıza bakan 7’nci savcıyla görüştüğümüzde 23 kişi tespit ettiğini söyledi, dosyaya bakan yeni bir savcı bugün belirlenecek. Dosyamızı alan savcı büyük bir siyasi baskı altında alıyor dosyayı. Bugün belirlenecek savcıyla avukatlarımız aracılığıyla görüşme talep edeceğiz” diye belirtti. 

‘HERKESİ BURAYA BEKLİYORUZ’

"Biz korkmuyoruz, adaleti getireceğiz” diyen Şenyaşar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yolda öleceğiz. Her adliye binasına girmeye çalıştığımızda ya kendimizi emniyette ya da hastanenin acilinde buluyoruz. Bu mücadelemize herkesin katkı sağlamasını istiyoruz. Kararlıyız dayanışma için herkesi buraya bekliyoruz.”  

‘YENİ BİR UMUT’

Aile sanal medya hesaplarından, “Suruç Devlet Hastanesi katliam davasına bakan 7'nci savcı gitti. Davaya bakacak 8'inci savcı bugün belli olacak. Ortada bir insanlık suçu var, sadece hukuk devletinin gereğinin yapılmasını istiyoruz. Yeni bir savcı! Yeni bir umut!” mesajı paylaştı.