Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti 260'ıncı gününde devam ediyor. Aile, "Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi" olarak adlandırılan yerde nöbet eylemlerini başlattı. 

ADALET KAPISINDA 260'NCI GÜN

Şenyaşar ailesi sanal medya hesabından "Devletin gücünü arkasına alarak terör uygulayanlardan hesap sorulmadan ‘helalleşme’ olmayacak. Meclis’te bu olaya sessiz kalan herkes kaybetmeye mahkumdur. Şanlıurfa Adalet Sarayı kapısında 260. gün..." masajı paylaştı. 

Yayınlanan videoda konuşan Ferit Şenyaşar, "Bir anne 9 aydır bu adliye önünde katledilen eşi ve 2 oğlu için adalet istiyor. Siyasi bir kararla bir oğlu da 3,5 yıldır tutukludur. Bu artık münferit bir olay değildir. Türkiye'nin gündeminde, Meclis’in gündemindedir. Bir an önce adaletin sağlanmasını istiyoruz. Bu tüm Türkiye'nin ayıbıdır. Bu adaletsizlik bir an önce giderilmelidir" dedi.