AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde sürdürdükleri "adalet" nöbeti, 154'üncü gününde devam ediyor. Aile, sabahın erken saatlerinde adliye önüne gelerek nöbetlerine başladı. 

‘TESPİT EDİLEN 23 KİŞİ YARGILANSIN’ 

Nöbet eylemlerine ilişkin konuşan Ferit Şenyaşar, eylemlerini kararlılıkla sürdüreceklerinin mesajını verdi. "Milletvekili ve ailesi tarafından hastanede bir katliam yapıldı" diyen Şenyaşar, "3 insanımız linç edilerek katledildi. Olay üzerinden üç yıl iki ay geçti. Katliamı yapanlar bellidir. Savcı ile yaptığımız görüşmede savcı bize ‘Saldırıda yer alan 23 kişiyi tespit etmişiz’ ifadelerini kullandı. Bizde şunu söylüyoruz. Türkiye devleti hukuk devleti ise bu 23 kişi yargı önüne çıkarılsın ve tutuklansın. Gerekli cezayı alsınlar, bizde evimize gideriz. Annem 65 yaşında. Zulüm altında yaşıyor. Türkiye’de zerre kadar adalet varsa, savcılarda vicdan varsa, bu adaleti sağlarlar. Yargı üzerinde siyasi baskı varsa, savcıların gereğini yapmasına izin verilmiyorsa koltuklarında oturmasınlar” dedi. 

EŞİT YURTTAŞLIK 

Aile, sanal medya hesabı üzerinden ise, “Türkiye'nin birçok yerinde hukuksuzluklar var. Kimse bunu inkâr edemez. Ama Şanlıurfa Adalet Sarayı, yapılan hukuksuzlukla birinciliği elinde bulunduruyor. (3 insan hastanede katledilmiş 3 yıldır iddianame yok.) Eşit yurttaşlık bu mudur?” diye sordu.