AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, sorumluların yargılanması talebiyle başlattığı Urfa Adliyesi önünde başlattığı "Adalet" nöbeti, 85'inci gününe girdi. Sabahın erken saatlerinde adliye binası önüne gelen Şenyaşar Ailesi, nöbet eylemlerini adliye bariyerlerinin önünde sürdürmeye başladı. 

‘GEREĞİNİ YAPIN’

Uzun süredir taleplerinin karşılanması amacıyla adliye önünde olduklarını belirten Ferit Şenyaşar, "Haklı bir talebimiz var. Tüm dünya Yıldız (AKP'li İbrahim Yıldız'ın ailesi) ailesinin Suruç Devlet Hastanesi'nde katliam yaptığını gördü. Bütün dünya sesimizi duydu. Urfa Cumhuriyet Başsavcısı her gün önümüzden geçiyor, adalet talebimize karşı kör ve sağır. 3 insanımız katledildi hastanede ama karşı taraftan tutuklanan yok! Urfa Başsavcısı şu an suça ortak oluyor. Gereğinin yapsınlar, bizde adalet nöbetimizi sonlandıracağız. Adalet talebimiz karşılanmadığı sürece, buradan gitmeyeceğiz. Herkesi dayanışmaya davet ediyoruz" dedi.

Öte yandan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Gençlik Meclisi, aileye dayanışma ziyaretinde bulundu. Yaşanan saldırıları anlatan Emine Şenyaşar, adalet talebiyle sürdürdükleri eyleme ilişkin de gençlere bilgi verdi. 

HDP Gençlik Meclisi üyesi Adem Yılmaz da aylardır adalet arayışında olan ailenin Adliye bahçesine dahi girilmesine izin verilmediğini, bu durumun bile devlet kurumlarının geldiği hali ortaya koyduğunu söyledi. Nerede zorbalık olursa orada olmaya devam edeceklerini söyleyen Yılmaz, sonuna kadar Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesinin yanında olacaklarını söyledi. 

Gençler, bir süre aileyle birlikte nöbet tuttu.