Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti, 251'inci gününde. Hafta sonu olması nedeniyle Suruç’taki evlerinde nöbeti sürdüren Şenyaşar ailesi, sanal medya hesabından mesaj paylaştı. 

‘GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ’

Aile paylaştığı mesajda, AKP Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın, Urfa’da yerel bir televizyon kanalında yaptığı, “O zaman ‘terörist’ dediğim için utandım. Emine Şenyaşar’a Allah sabır versin. İçim parçalanıyor” şeklindeki açıklamaları hatırlatarak, “Güneş balçıkla sıvanmaz. Hakikatlerin ortaya çıkacağı gün yakındır. Urfa valisinden sonra dönemin bakanı da 3 yıl sonra konuştu. Sırada Cumhurbaşkanı var. Kandırıldığını söylesin. Urfa halkından ve aileden özür dilesin. Adliye önündeki zulüm bitsin” diye belirtti.  

Suruç ilçesinde nöbetlerini sürdüren ailenin, saat 17.00’da Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu ile görüşmek için adliye binası önüne gelmesi bekleniyor.