Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti 240’ıncı gününde devam ediyor. Şenyaşar ailesi, dün nöbetlerini adliye binasının merdivenlerine taşımıştı. Elazığ Cezaevi’nde 3 yılı aşkındır tutuklu alan Fadıl Şenyaşar ile haftalık telefon görüşmesi yaptı.

Adliye binası girişinde Adalet Nöbeti’ne ilişkin konuşan Ferit Şenyaşar, “8 aydır buradayız. Annenin sağlık sorunları giderek artıyor. Annemin yaşadıkları herkes için bir insanlık sınavıdır. Bu hukuksuzluğa birilerinin dur demesi gerekiyor. Önümüz kış. Artık annem bu zulmü kaldıramıyor. Toplum olarak sesimizi yükseltsek bu zulüm bitecek” diye konuştu. 

40 GÜNDÜR PANKART VERİLMİYOR

Adalet Nöbeti’nin 200’üncü gününde el konulan pankartlarının aradan geçen 40 günde hala verilmediğini hatırlatan Şenyaşar, “Yasak olmamasına rağmen keyfi olarak verilmiyor. 40 gündür başvuru yapıyoruz, ancak pankartımız verilmiyor. İnsanlığını kaybetmemiş milletvekillerine sesleniyorum. Bu sizin için bir sınav, bu zulme dur deyin” ifadelerini kullandı.

‘YERİMİZİ BOŞ BIRAKMAYIN’

Adalet Nöbetlerini 230 gün sonra yeniden adliye binası merdivenlerine taşıdıklarını vurgulayan Şenyaşar, devamında şunları söyledi: “Savcılar, ‘Gidin bariyerlerin yanında oturun ve ölümü bekleyin’ demek istiyor. Biz ölümü beklemeyeceğiz, gerekirse başsavcının kapısında oturacağız. İki talebimiz var, ya onları karşılayın ya da bizi de alın cezaevine gönderin. Annem bu kış mevsimini burada geçiremez. Başsavcı ikinci talebimizi kabul edip bizi cezaevine gönderirse vicdanlı insanlar bu nöbet yerini boş bırakmayın.”  

MERDİVENLERDE NÖBET 

Şenyaşar ailesi, açıklamanın ardından adliye merdivenlerinde nöbeti başlatmak üzere adliye bahçesine girdi. Ancak adliyede görevli polisler, kendilerine yukarıdan talimat geldiğini, bahçede kimsenin bekleyemeyeceğini iletti. Polislerin engellemesine rağmen adliyenin giriş kapısının yanına oturan aile, eylemlerini sürdüreceklerini belitti. Polisler, ailenin nöbetini bahçe dışında devam ettirmesi yönünde ikaz yaparak, “Burada polisler var, art niyetli kişiler burada bomba patlatabilir. Bunun sorumluluğunu kimse alamaz” dediler. 

Aile, avukatları Gökhan Dayık ile birlikte başsavcı ile görüşme talebinde bulunmak üzere adliye binasına geçti.