AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti, 254’üncü gününde devam ediyor. Aile sabah erken saatlerde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden 42 kilometre yol alarak, adliye binası önüne geldi.

“Adalet Nöbeti’miz 254’üncü gününde zulüm altında devam ediyor” diyen Ferit Şenyaşar, Türkiye’de demokrasi, hukuk, adaletten bahseden herkesin Urfa Adliyesi önünde yaşananları görmezden gelmemesi gerektiğinin söyledi. Şenyaşar, “Hukuktan bahseden kim olursa olsun anneyi dinlemedikten sonra söylediklerinin hiç bir anlamı yok. Adalet Bakanı’nın kürsülerde bahsettiği adalet hiç kimseye inandırıcı gelmiyor. Bakan anneyi görmezden gelerek adaletten bahsetse toplumda bir karşılığı olmaz. Bütün muhalefet partileri davamızı takip ediyor. Bir katliam oldu ve bir aile yok edildi. Ailemizden bir kişi (Fadıl Şenyaşar) siyasi kararlarla tutuklu bulunuyor. Yargı üzerinde büyük bir baskı var ve bunu herkes biliyor” diye konuştu.

AKP Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın 12 Kasım’da bir televizyon kanalında “Şenyaşar ailesine ‘terörist’ dediğim için utandım” sözlerini hatırlatan Şenyaşar, “Fakıbaba katliamdan sonra vekilin (İbrahim Halil Yıldız) yanında olmuştu. Uzun bir süre sonra Urfa’ya geldi ve vatandaşları ziyaret etti. Onurlu Urfa halkı Fakıbaba’yı gördükleri yerde adliye binası önüne yönlendirmiş. Halk ‘Annenin talebi bizim talebimiz o talebi karşılamadan Urfa’ya gelmeyin’ demişler. Bu tepkilerden sonra 3 yıl 5 ay geçmiş olsa da ailemizin bir örgüt ile bağlantısı olmadığını, utandığını söylemiş. Bu açıklama bizim için önemli ve değerlidir. O dönem Cumhurbaşkanı da ailemizi ‘terörist’ ilan etmişti. Bunun böyle olmadığını devlet biliyor. Cumhurbaşkanı hala sessizliğini koruyor. Benzer bir açıklamayı Cumhurbaşkanı'ndan da bekliyoruz” ifadelerini kullandı.  

‘KİM TEHDİT ETTİYSE ÇIKIP AÇIKLASIN’

Fakıbaba’nın yaptığı açıklamalardan sonra aileyi arayarak özür dilediğini belirten Şenyaşar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fakıbaba televizyondaki açıklamalardan sonra bizi arayarak özür dilemesi üzerine Fakıbaba’nın evi birileri tarafından basılmış. Bunun ile ilgili suç duyurusu yaptığını açıkladı kendisi. Talebimiz Fakıbaba adliye binası önüne gelerek anneden helallik alsın. Kim tehdit ettiyse çıkıp açıklasın. Haktan yana olan kişilere Urfa halkı sahip çıkar.”