AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde başlattıkları Adalet Nöbeti, 120’nci gününde sürüyor. Sabahın erken saatlerinden adliye binası önünde gelen anne ve oğlu, yolda bulunan beton blokların önüne bıraktıkları “Herkes için adalet”, “Bir anne 120 gündür Şanlıurfa Adalet Sarayı'nın önünde adalet nöbeti tutuyor. 2 evladı ve eşi hastanede katledildi. Katliamın içinde milletvekili olduğu için 3 yıldır dava açılmıyor” yazılı dövizlerle nöbete başladı.

Eylemin 120’nci gününde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikten sonra Ankara’nın Yüksel Caddesi’nde “İşimizi geri istiyoruz” eylemlerinde yer alan Yüksel direnişçisi Merve Demirel ve Hatay Samandağ ile 21 Ocak 2020 tarihinde yapılan ev baskını sırasında kalp krizi geçirmesi sonucu hayatını kaybeden Edibe Özçelik'in kızı Filiz Özçelik, aileye destek ziyaretinde bulundu. 

‘HER YERDE DİRENİŞ KÜLTÜRÜ’

Ziyarette konuşan Yüksel direnişçisi Merve Demirel, “Bu ülkede yaşanan bütün direnişlerin temelinde adaletsizlik var. Bugün AKP iktidarı yargıyı halk üzerinde bir silah gibi kullanıyor. Halka dayattıkları her adaletsizlikte bizler acı çekiyoruz. Kimisi annesini babasını, kimisi ise çocuklarını kaybediyor. Kimisi yıllarca verdiği emeği kaybediyor, bizler bunu görüyoruz, bunun için direnmeye karar verdik. Bu direniş ile gördük ki Türkiye’nin her yerinde bir direniş kültürü var” diye konuştu. 

‘ADALET SAĞLAYABİLİRİZ’ 

Emine Şenyaşar’ın göstermiş olduğu mücadelenin kendilerine güç verdiğini söyleyen Demirel, “Bugün direnmemek için hiçbir sebep yok. Yaşadıkları acıyı direnişleriyle bütünlemişler. Bugün onların 120’nci günü, katliamın üzerinden 3 yıl geçti. Biz onların yanında olmanın değerli olduğunu biliyoruz, bugün buraya yapılan ziyaretler, 3 yıldır gözyaşı dinmeyen Emine Şenyaşar’ı gülümsetebiliyor. Ona güç veriyor. İnsanlık onurunu kaybetmemiş herkesi Urfa Adliyesi önünde olmaya çağırıyoruz. Buraya gelin, onları ziyaret edin, adalet taleplerini onlardan dinleyin. Bizler bir olursak, adaleti sağlayabiliriz” diye belirtti.

‘HERKES İÇİN ADALET İSTİYORUZ’

Polis baskınında annesi Edibe Özçelik’i kaybeden, Samandağ’da haftanın 2 günü Abdullah Cömert Parkı ve adliye binası önünde “Adalet” nöbeti tutan Filiz Özçelik, adalet mücadelelerinin 71’inci haftaya girdiğini belirterek, “Herkes için adalet istiyoruz. Bizler adalet direnişlerimizi adalet sarayları, mahkeme salonlarında değil, sokaklarda halkımız ile birlikte sağlayacağımıza inanıyoruz. Şenyaşar ailesinin direnişini ziyaret ettik, direnişleri çok önemli. Kaybettikleri 3 kişi ve bir tutukluları var. Tüm herkese çağrımız; Şenyaşar ailesine sahip çıkmaları. Tüm halkımızın direnişte birleşeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

‘DAYANIŞMA YAŞATIR’

Ferit Şenyaşar, adalet mücadelelerinin 4’üncü ayını geride bıraktığını belirterek, “Annemle birlikte mücadelemizi sürdürüyoruz. Dayanışma yaşatır diye bir söz var, biz dayanışmayla buradayız. Bu dayanışma günden güne büyüyor. Urfa Adliyesi önünde adalet mücadelemize desteği büyütürsek, adaletin sağlanacağına inanıyoruz. Herkesi hukuki destek ve dayanışma için buraya bekliyoruz” çağrısında bulundu. (Urfa/MA)