AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde “Adalet” talebiyle başlattığı nöbet eylemi, 45’inci gününde devam ediyor.

‘GİZLİLİK KARARINA TEPKİ’

Şenyaşar ailesi sabahın erken saatinde adliye binası içerisinde oturarak nöbet eylemlerini başlattı. Sosyal medya hesaplarında paylaşım yapan aile, kendilerine yönelik Suruç Devlet Hastanesi’ndeki ikinci saldırıyla ilgili açılan soruşturmada alınan “gizlilik” kararının kaldırılması için yapılan ikinci itirazın da reddedilmesine tepki gösterdi. 

‘GİTMEYECEĞİZ’ 

Şenyaşar ailesi, anne Emine Şenyaşar’ın karar sonrası adliye bahçesinde ağıt yakmasına dair görüntüleri, “Üç yıl önce Suruç Devlet Hastanesi’nde üç insanımız katledildi. Dosyadan gizlilik kararının kalkmasını talep ettik. ÜSTÜNLERİN HUKUKU uygulanarak talebimizi heyet reddetti. Sırada Anayasa Mahkemesi var. ÂDALET sağlanana kadar direneceğiz. Buradan gitmeyeceğiz” mesajı ile paylaştı.