Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşini ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyasar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, 116'ncı giren "adalet" nöbeti kapsamında Diyarbakır'da DEVA partisi ve baroyu ziyaret etti. 

DEVA'YA ZİYARET

Şenyaşar ailesi, ilk olarak DEVA partisine ziyaret etti. Burada konuşan Ferit Şenyaşar, 3 yıldır hak ve adalet mücadelesi verdiklerini belirterek, "Yargı yoluyla zulüm devam ediyor. Olayın katilleri bellidir. Fakat 3 yıldır hukuksuz bir şekilde dava açılmıyor. Dayanışması için DEVA' ya teşekkür ediyoruz Davamızı sürdürmeye devam edeceğiz" diye belirtti.

Partinin Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, partilerinin Urfa'daki yönetimlerinin de dosyayla ilgilendiğini kaydetti. Ülsen, "Olayın detayları bütün kamuoyu tarafından bilinmekte. Bütün yaşanılanlar delil ve tespitleriyle ortada. Fakat bu mücadeleye karşılık alamıyorlar. Devletin temeli adalettir, siz adaleti sağlamadığınız zaman her şey hükümsüz kalacaktır" diye kaydetti. "Bu sadece Şenyaşar ailesinin davası değil bütün Türkiye'nin davasıdır" diyen Ülsen, şunları söyledi: "Onlar kaybederse biz de kaybetmiş olacağız. Maddi gerçeği ortaya çıkarın. Elleri kolları bağlı olmayan adalet sisteminde neden 3 yıldır bir karar vermiyor? Adalet mekanizmasında şaibe yaratılmasını değil var olan şaibenin kaldırılmasını istiyoruz. Şenyaşar ailesinin yanında yer almaya, zulm kimden gelirse gelsin mazlumun yanında yer alma şiarıyla devam edeceğiz."

'HIRSIZ VE ZULÜMKAR'

Emine Şenyasar ise, yakınlarının hastane bahçesinde öldürüldüğünü anımsatarak, "Bütün kayıtları sildiler. Cezaevindeki oğlumu bıraksınlar, ailemi katlettiler. Onların çocukları dışarıda rahat rahat dolaşıyor benimkiler öldü. Bu adalet mi? Onlar hırsız ve insanlara zulüm ediyor. Benle bu oğlum tek kaldık. Her yeri dolaşıyoruz" ifadelerini kullandı. 

BARO ZİYARETİ

Aile, daha sonra hukuki destek için Diyarbakır Barosu'nu ziyaret etti. Burada gözyaşlarına hakim olamayan anne Şenyaşar, "Bir kağıt parçasıyla adalet arıyoruz. Çocuklarımın kanları hastaneydi. Hepsini gördüm. Adalet istiyoruz, bu zulüm yeter" dedi. 

Ferit Şenyaşar da dosyaya dair baroya bilgi verdi. Şenyaşar, "Suça ortak oluyor. İnsanım diyen herkesin mücadelemize destek vermesini bekliyoruz. Bizi ölümle tehdit ediyorlar ama biz korkmuyoruz. Ya bu yolda öleceğiz ya da adaleti getireceğiz" diye kaydetti. 

'DOSYA KAÇIRILIYOR'

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, göreve başladıkları ilk gün Şenyaşar ailesini ziyarete ettiklerine dikkati çekerek, "Bu olay herkesi üzüyor, insanın boğazı düğümleniyor. Diyarbakır Barosu olarak bütün süreçte ailenin yanındayız. Her avukatın bu dosyaya hassasiyeti var" dedi. Eren, "Eğer toplumun adalet duygusunu tatmin edemezseniz o ülkede adaletten bahsedemezsiniz. Şenyaşar ailesi nezdinde failler hakkettiği cezayı almazsa toplumun da güveni kırılacak. Türkiye'de bu cezasızlık sorunu her geçen gün derinleşiyor. 3 kişinin ölümünden bahsediyoruz fakat dosyada kısıtlama kararı var. Dosya aileden avukatlardan kaçırıyorlar. Sonuna kadar sürecin takipçisiyiz. Yanlarında olduğunuzun sözünü veriyoruz" ifadelerini kullandı.