Meclis Başkanı Mustafa Şentop, baro başkanlarının Meclis’e alınmaması, Meclis önünde Artı Tv Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş’ın gözaltına alınması ve adaylık süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Baro başkanlarının Meclis’e alınmaması ile ilgili Temmuz ayı sonuna kadar alınmış bir ziyaretçi yasağı kararı bulunduğunu belirten Şentop, “Meclisin güvenliğiyle ilgili TBMM Başkanın sorumluluğu altında idare amirleri birlikte bu işi yürütüyor. 3’ü AK Partili, 1’i CHP’li, 1’i HDP’li ve 1’i MHP’li 5 idare amiri en son 1 Temmuz’dan 31 Temmuz’a kadar giriş kısıtlaması yasağın uzatılması yönünde karar aldılar. Bu kararı yayınladık. Bu kararı tekrar okudum. Baro başkanları için veya bir başkaları için de bir istisna söz konusu değil. Dolayısıyla ben idare amirlerimizden de kendi aldıkları kararın, altında imzası bulunan kararın titiz bir şekilde uygulanmasını rica ediyorum, kendileriyle görüştüm” dedi.

‘YASAL DÜZENLEMELER VAR’

Milletvekillerinin beraberinde ya da araçlarında bulunan misafirlerin Meclis’e kaydının yapılıp içeri girmesine dönük yasal düzenlemeler bulunduğunu hatırlatan Şentop şunları söyledi: “Bazı milletvekili arkadaşlarımızın kimlik bilgisini kaydettirmeden, giriş kartı alınmadan bazı kişilerin kendi araçlarında Meclis’e sokulmaya çalışıldığına dair bilgiler oldu. Ben bu arkadaşlarımızı da ikaz ettim, bununla ilgili kayıtlar kamera kayıtları ve tutanaklar da var. Böyle bir şey olamaz. Milletvekillerinin öncelikle Meclis’in güvenliği ile ilgili, içtüzüğe göre alınmış olan tedbirlere bizzat kendilerinin riayet etmesi lazım. Güvenlikle ilgili düzenlememizde zaten milletvekilinin aracında da olmuş olsa bir kişinin Meclis’e girebilmek için araçtan inip kimlik bilgilerini kayıt ettirmesi ve giriş kartı alması gerektiğine dair açık hüküm var. Bu bakımdan arkadaşlarımız ilgili arkadaşlarımız içtüzük ve yönetmelik hükümlerini titiz bir şekilde uyguluyorlar.”(Ankara/MA)