Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in Hakkari ve ilçelerinde “Özgürlük zamanı” kampanyası kapsamında Şemdinli ilçesinde halkla bir araya geldi. Heyet, Şemdinli (Şemzînan) ve Garê, Gûlankê, Qeleşk ve Şaûrte köylerini ziyaret etti. 

KÖLELİĞİ KABUL ETMEDİ 

Geçmişten beri Kürt halkının hiçbir ulusa kölelik yapmadığını dile getiren Öztürk, Kürt halkının her ulus ve medeniyete kapılarını açtığını belirtti. Öztürk, “Kürt halkı her zaman hep beraber ortak ve kimsenin kimseden üstün olmadığı eşit bir yaşam sürdürmek istiyor. Türk devleti ilk günden beri imha ve inkar politikalarıyla Kürt halkına yönelik katliamlar yaptı. Dilini inkar etti. Kürt halkını iradesiz ve yok etmek için her şey yapıldı” dedi.

ÇÖKÜŞ İÇİNDE

AKP ve MHP iktidarının bir çöküş içerisinde olduğunu dile getiren Öztürk, uyguladıkları zulüm politikalarıyla sonlarının geleceği belli olduğunu söyledi. Öztürk, “AKP ve MHP iktidarının devri bitti, kendi sonlarını getirdiler. Kürt halkı olmadan artık hiçbir parti iktidar olamaz, karar veremez. Kürt halkı rol belirleyici statüde. Türkiye, ömrünü, iktidarını uzatmak için Güney Kürdistan'a saldırıyor, Kürt halkını birbirine düşürmeye çalışıyor. Bunlara izin vermemeliyiz ve bu konuda bir olmalıyız” diye konuştu. 

HALLERİ ORTADA 

Kürt halkının, Federe Kürdistan Bölgesi ve Kuzey ve Doğu Suriye’de ödedikleri bedeller sonucunda bir statüye sahip olduğunu ifade eden Aydeniz ise şunları söyledi: "Dünya, Başur ve Rojava'da ödenen bedeller sayesinde Kürt halkını tanıyor. Dünya, Kürt halkının savaştan değil barıştan yana olduğunu biliyor. Kürt halkı binlerce yıl yaşadığı toprakları üzerinde kendi dili ve kültürüyle yaşamak istiyor. Kürt halkı üzerinde imha ve inkar politikaları yürütenler bugün bitik durumdadır. Türkiye devletini yönetenlerin hali ortadadır. Türk devleti artık çeteler tarafından yönetiliyor. Topluma yapacak bir şeyleri kalmadı” şeklinde konuştu. 

Köyleri de ziyaret eden heyet, Şemdinli’deki halk buluşmalarını bitirdi.