İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker'in akrabam diye bahsettiği Reşat Akif Fazlıoğlu'nun nikah şahidi çıktı. Soylu, söz konusu iddiayı "Yalan söylüyor" diyerek reddetmişti.

Sedat Peker yayımladığı videolarla gündemdeki yerini koruyor. Son videosunda özellikle Süleyman Soylu hakkında oldukça ciddi iddialarda bulunan Peker, uzun bir süre Soylu’yla iletişim halinde olduğunu ve koruma polisinin de Soylu tarafından tahsis edildiğini söyledi. 

Peker’in en çarpıcı iddialarından birisi de bir cenazede Soylu’nun, Peker’in akrabası Reşat Akif Fazlıoğlu’na “Ben İstanbul’a karışamıyorum” dediği üzerineydi. Peker sadece bununla da kalmayıp Raşat Akif Fazlıoğlu ve Süleyman Soylu’nun telefon sinyallerinin incelenmesini ve böylelikle gerçeğin ortaya çıkacağını söyledi. Tüm iddiaları yalanlayan Soylu ise Peker’in yalan söylediğini ileri sürdü.

Süleyman Soylu’nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğu dönemde, 3 Nisan 2016 tarihin Reşat Akif Fazlıoğlu’nun yeğeni Hakan Fazlıoğlu’nun Gaziosmanpaşa’da kıyılan nikahının şahitliğini yaptığı yerel medyada yayımlanan bir haber sayesinde öğrenildi.