Devlet-mafya-siyaset ve medya arasındaki ilişkilere yönelik ifşalarıyla gündemde olan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, dün yaptığı açıklamada Demirören dosyasını açacağını duyurmuştu. Sedat Peker’den bugün beklenen açıklamalar geldi ve ilk olarak 2018 yılında hayatını kaybeden Demirören Holding’in kurucusu Erdoğan Demirören ile başladı.

Sedat Peker, ilk paylaşımlarında Erdoğan Demirören’in Milangaz’a nasıl “çöktüğünü” anlattı.

‘YERALTI DÜNYASINDAN DESTEK ALDI’

Erdoğan Demirören’den “rahmetsiz” olarak bahseden Peker, “1970’li yılların başında Şevki Kurtkaya, Milangaz’ın yüzde 60’nın sahibiydi. Geri kalan yüzde 40 da Şevki Kurtkaya’nın kardeşlerinin üzerindeydi. Şevki Kurtkaya, yaşadığı bazı ticari sorunlar yüzünden hisselerini emaneten rahmetsizin üzerine yaptı. Sonra sorunlarını halledip hisseleri geri isteyince, rahmetsiz erdoğan demirören bu süre zarfında tanıştığı yeraltı dünyasından olan isimlerin desteği ile Milangaz’a çöktü” dedi.

Peker o süreci detaylarıyla şöyle anlattı:

“70’li yılların başında rahmetsizin hiç bir gücü yokken, çocukluk arkadaşı olan Milangaz’ın sahibi Şevki Kurtkaya’nın desteği ile Sirkeci Nöbethane caddesi no: 8 de, 50 m2 dükkanda makas, bağlantı yay çatalı satan bir dükkan açmıştı. Hatta rahmetsize kız istemeye de yani pambıkörenin annesi Tülin hanımı istemeye giden de Şevki Kurtkaya ve eşi olmuştu. O günlere ait elimde bir sürü resim de var. Şevki Kurtkaya, Milangaz’ın yüzde 60’nın sahibiydi. Geri kalan yüzde 40 da Şevki Kurtkaya’nın kardeşlerinin üzerindeydi. Şevki Kurtkaya, yaşadığı bazı ticari sorunlar yüzünden hisselerini emaneten rahmetsizin üzerine yaptı. Sonra sorunlarını halledip hisseleri geri isteyince, rahmetsiz erdoğan demirören bu süre zarfında tanıştığı yeraltı dünyasından olan isimlerin desteği ile Milangaz’a çöktü. Kendisine kız istemeye giden ve kendisine geçimini sağlasın diye ilk dükkanını açan Şevki Kurtkaya’ya bu kahpeliği yaptı.”

‘GAYRİMÜSLİMİ ÖLDÜRÜP, MALLARINA ÇÖKTÜLER’

Peker, Erdoğan Demirören’in Yorgi Papadolos isimli Rum asıllı bir gayrimüslimi öldürttüğünü ve mallarına çöktüğünü de iddia etti.

Peker, şunları anlattı:

ARŞİMİDİS BELGELERİ SEDAT PEKER’E NASIL ULAŞTI? 

“Rahmetlinin eşi olan Neriman Gülmen abla ile 2001 yılında tanıştık. Neriman abla şu an hayatta. Söylediklerimin doğruluğunu gazeteciler kendisinden öğrenebilirler. Rahmetli Cemil Gülmen’nin sakladığı beş çuvallık gizli arşivini bana getirmişti, ‘rahmetli bunlara çok değer verirdi. Sedat oğlum al, bunlar belki senin işine yarar’ diyerek bana hediye etti. Rahmetli Cemil müdür, üstleri ile gayrimüslimlere yapılan eziyetlere seyirci kalındığı için tartışıp, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’nden ayrılmıştı.

Neyse konumuza dönelim. Lan pambıkören, rahmetsiz baban Ata Koleji’ni niye satın aldı? Sen gerizekalı olduğun için sınıfı geçemezsin diye aldı. O tarihte de embesildin, hala daha embesilsin. Yüce Allah’ıma tek duam; seni, derin mehmet’i, süslü sülü’yü, sadatçıları köçek gibi oynatmaktır. Lan pambıkören, rahmetsiz baban Recai Erkli’ye ait şirkete ve binalarına nasıl çöktü? (mafya dostlarının yardımıyla) Ben suç örgütü lideriyim öyle mi? Rahmetsiz baban insanlara önce dost -olarak yanaşır sonra da gasp ederdi.

‘KRAVATLA BOĞUP YAKARAK ÖLDÜRMÜŞLER’ 

Yorgi Papadolos’a ait Arşimidis şirketinin hukuk müşavirliğini Necdet Çobanlı yaparken (bu da rahmetsiz), adam yurtdışına çıktı diye beyanda bulunup, sahte vekaletnamelerle tüm servetini iki rahmetsiz üzerlerine geçirdiler. Meğerse adam yurtdışına gitmemiş. Adamı önce kravatla boğup, sonra da yakarak öldürmüşler. Mehmet Eymür abinin hazırladığı 1. MİT raporunda detaylıca yazıyor. Kardeşlerim, internetten rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Diğer anlattıklarım benim özel bilgi havuzumdan.”