21 yıldır İmralı Adası’ndaki F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik süreklileştirilen tecrit ile birlikte cezaevlerinde artan hak gasplarına karşı PKK’li ve PAJK’lı tutuklular tarafından 27 Kasım’da başlatılan 5 günlük süresiz-dönüşümlü açlık grevi 9’uncu gününde. Gruplar halinde devam eden eyleme bir Kürt siyasetçi daha katılma kararı aldı. 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, 4 yılı aşkın süredir tutuklu bulunduğu Kocaeli Kandıra 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde açlık grevine girmeye karar verdi. Tuncel, açlık grevinin 3’üncü grubunda yer alacak. 

Daha önce aynı cezaevine tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, ailesi aracılığıyla açlık grevine başladığını duyurmuştu.

KOĞUŞLARA BASKIN YAPILMIŞTI

Demirel’in cezaevindeki başka bir kadın tutuklu ile açlık grevine başlayacaklarını duyurmasının ardından HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Gülten Kışanak, Gülser Yıldırım, Aysel Tuğluk, Sebahat Tuncel, Dersim Belediyesi eski eşbaşkanları Nurhayat Altun, Edibe Şahin gibi Kürt siyasetçilerin kaldıkları koğuşlara baskınlar yapılmış, kalem ve kitaplar dahil yazılı tüm materyallere el konulduğu kamuoyuna yansımıştı.

İMRALI’YA NAKLEDİLMEK İSTEDİ 

Alınan bilgilere göre, el konulan materyaller arasında Sebahat Tuncel’in açlık grevine başlamasına dair kaleme aldığı dilekçeye de el konuldu. Tuncel’in dilekçesinde Öcalan’ın tutulduğu İmralı Cezaevi’ne nakledilme talebinde bulunduğu öğrenildi.