Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın akraba ve korumalarının saldırısında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, 3’üncü kez teşhise çağrıldı. Şenyaşar ailesi, teşhis için dün Urfa İl Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne gitti. Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine yapılan teşhis işleminde aileye, avukatları Hidayet Enmek de eşlik etti. Teşhis işlemi tutanağında, “Suruç ilçesi Suruç Devlet Hastanesinde meydana gelen faili meçhul kasten öldürme ve kasten yaralama olaylarının aydınlatılması amacıyla” ifadeleri dikkati çekti. 

AİLE TEŞHİS ETMEDİ 

Şenyaşar ailesi, teşhise dair verdikleri ifadede, farklı tarihlerde 2 defa teşhis işlemi yaptıklarını anımsattı. Aile, teşhislerin Malatya’da yapılan yargılamaya konu edilmediğine işaret ederek, "Aradan geçen 3 yıl 5 ayda tekrar yapılacak bir teşhisin sürece katkı sağlayamayacağını, yaptırılmak istenen teşhisin art niyetli olduğunu düşünüyoruz. Anne aynı görüntüleri izleyerek aynı duygusal acıları yaşamak istemiyor. Bu nedenle herhangi yeni bir görüntü izlemek ve teşhis yapmak istemiyoruz” diye belirtti. 

'FAİLİ MEÇHUL'E TEPKİ

Konuya dair görüştüğümüz avukat Hidayet Enmek, yeniden teşhis yapılmak istenmesine tepki gösterdi. Enmek, “Daha önce yapılan teşhislere biz de katıldık. Aile yoğun bir duygu içinde teşhis işlemlerini yaptı. Teşhis işlemi yapıldıktan sonra Malatya’da yapılan davalara hiç konu edilmediler. Dosyaya eklenmediler. Şimdi yine teşhis yapılması isteniyor. Biz daha önce teşhislerin yapıldığını ve şimdi yeniden alınmak istenmesinin art niyetli olduğunu belirtip, tutanak tutuk” dedi. 

Savcılığın emniyete gönderdiği talimatta katliam için “faili meçhul” dediğine dikkati çeken Av. Enmek, “3 yıl 5 aydır gizlilik kararı konulan bir dosyada, devlet hastanesinde yaşanan bir katliama faili meçhul tabirinin kullanılması dosya üzerinde bir baskı olduğunu gösterir. Savcılığın etkin bir soruşturma yürütme yerine bu şekilde işlemler yapması, dosyanın takibini ‘devam ettiriyoruz’ izlenimi vermek içindir. 3 yıl 5 aydır toplanmayan deliller var. Kamera kayıtlarını bize izletip teşhis yapmak isteyen savcılığın, gerçek failleri ortaya çıkarmak istemediğini bir kez daha bu tutanak ile anlamış olduk” şeklinde konuştu.(Urfa/MA)