Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 2014 ile 2016 yılları arasında Ankara, Diyarbakır, Mardin ve Mersin’de yaptığı konuşmalar gerekçe gösterilerek hakkında “Cumhurbaşkanı'na hakaret” iddiasıyla açılan davanın üçüncü duruşması Mersin 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldığı duruşmada, bazı avukatlar Demirtaş’ın yanında, bazı avukatlar da Diyarbakır Adliyesi’nden SEGBİS üzerinden duruşmaya bağlandı. Duruşma salonunda ise çok sayıda avukat hazır bulundu. 

DEMİRTAŞ’A CEZA İSTENDİ

Duruşmada, iddia makamı esas hakkındaki mütalaasında, Demirtaş'ın "Cumhurbaşkanı'na hakaret" iddiasıyla hapis cezası verilmesini talep etti. 

BİLİRKİŞİ RAPORU HAZIRLANSIN

İddia makamının mütalaasına karşı süre talebinde bulunan avukatlar, konuşmaların, TCK’nin 299’uncu maddesinin Anayasa’ya aykırılığı ve milletvekilinin yasama sorumsuzluğu kapsamında değerlendirilerek bilirkişi raporunun alınmasını istedi.  

DURUŞMA ERTELENDİ

Avukatların bilirkişi raporu talebini reddeden hakim, avukatların savcının mütalaasına karşı savunma yapması için duruşmayı 18 Şubat'ta erteledi.(Mersin/MA)