Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, iki günlük Dersim programı kapsamında kente geçmek üzere Ankara'dan uçakla Elazığ'a geldi. 

Sancar'a, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Kurucu Genel Başkanı ve 25. Dönem HDP İstanbul Milletvekili Turgut Öker eşlik etti. Havalimanın VIP kapısı girişinde Dersim Milletvekili Alican Önlü, Elazığ ve Dersim il örgütleri yöneticileri ve partililer tarafından alkışlarla karşılanan Sancar'a çiçek takdim edildi.

DERSİM'E DOĞRU YOLA ÇIKTI

Sancar, Kürtçe selamladığı partililerle tek tek el sıkıştı. Sonrasında partililerle toplu fotoğraf çeken Sancar, araçla Dersim'e doğru yola çıktı.

İKİ GÜNLÜK PROGRAMI

Bu akşam Dersim'de dinlenecek olan Sancar, 5 Şubat günü yarın başlayacak programının ilk gününde ilk ziyaretini Tunceli Adliyesi önünde nöbet tutun Gülistan Doku’nun ailesine yapacak. Daha sonra saat 13.00'de Dersim İl Örgütü'nde partililerle bir araya gelecek.

Sonrasında esnaf ziyaretinde bulunacak olan Sancar, ilk günkü programını sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileriyle bir araya gelerek tamamlayacak.

Sancar, 6 Şubat Pazar günü ise Dersim İl Örgütü'nün Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenecek kongresine katılacak.